Som tidningen tidigare kunnat berätta arrangerade Fastighetsbyrån i början av december en budgivning på ett unikt pepparkakshus föreställande Kallbadhuset i Båstad. Pengarna dedikerades till årets julklappsinsamling och i fredags stod det så klart var huset hamnade.

Efter en tuff budgivning slutade prislappen till sist på 15 000 kronor och vinnaren blev Ernst Textil AB i Östra Karup som nu dels fått ett fantastiskt pepparkakshus och dels varit med bidragit med en rejäl slant till julklappsinsamlingen. Manne Dahlberg som driver företaget tillsammans med brodern Johan berättar om köpet.
– Vi brukar försöka bidra till olika organisationer och insamlingar varje år och i år kände vi att det skulle vara kul att kunna göra något lokalt så då blev detta helt perfekt. Att vi dessutom blev ägare till ett kallbadhus gjorde inte saken sämre, skrattar han.

Att auktionera ut just pepparkakshus är en tradition inom Fastighetsbyrån runtom i landet och oftast med SOS Barnbyar som organisation att stötta. Susanne Hansen som driver kontoret i Båstad kände dock att hon ville hjälpa till lokalt och på den vägen är det.
– Det känns fantastiskt kul att budgivningen fick så bra respons, in i det sista var det tufft mellan intressenterna, berättar Susanne. Men till sist hamnade huset i Östra Karup.

Pengarna har redan hunnit omsättas i julklappar som i skrivande stund är på väg ut till barn runtom på Bjärehalvön. Nu återstår det att se vad Susanne ska baka inför julen 2021.

Text: Joakim S Ormsmarck
Foto: Karin Stenmarck