Av gammal vana? Inte längre!

Nya mönster i svallet efter pandemin.

177

Var de flesta beteendena bara av gammal vana. Samhället flöt på ungefär i dag som igår, ungefär samma år efter år, så var det hela tiden. Hur många resenärer som skulle fylla vägarna, bussarna, tågen och flyget såg ganska lika ut år efter år. Över längre tid syntes trender som pekade på att något höll på att hända. Men allt gick långsamt. Det är bekvämt att inte göra för stora förändringar för snabbt.

Jag tror det var få som till vardags ifrågasatte varför de åkte till jobbet idag igen, på samma tid som vanligt. Det bara var så. Skulle man kunna åka på andra tider eller inte alls? Jobba hemma?? Nää, vi brukar ju alltid jobba på kontoret. Bara att åka dit och rätta in sig i leden.

Sen kom coronan och ställde det mesta på sin ända. Allt ifrågasattes. Måste vi ha det där mötet? Konferensen? Jobba hemma? Jobba andra tider?

Lösningar var tvungna att tas fram. Nu efter lång tid är mycket av det nya rutiner. Nu kommer folk ifrågasätta sitt beteende och göra på nya sätt. Även post-corona, om det nu kommer hända. Ska bli spännande att se vad post-corona är! Nu är det dock mer smitta än någonsin i Skåne så vi får vara skötsamma och följa restriktionerna ytterligare ett tag.

Håll ut!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU