Förra sommaren inst-allerade Bjäre Kraft mätutrustning för badtemperatur på fyra badplatser i nord-västra Skåne. Med över 100 000 visningar av temperaturen på hemsidan, satsar företaget på att utöka platser att mäta i år.

Sommaren 2019 togs tempen på vattnet vid Sven Jons udde i Ängelholm, vid Kallbadhuset i Båstad, vid morgonbryggan i Torekov och även i Magnarps strand. Badtemperaturen mättes en gång i timmen och presenterades på företagets hemsida. Under sommaren hade webbsidan över 100 000 visningar för badsugna som ville veta om det var dags att ta sig ett dopp. Efter så stort intresse av badtemperaturen från kunder och andra har Bjäre Kraft beslutat sig för att även denna sommar serva nordvästra Skåne med mätningar.

Under våren installerade Bjäre Kraft mätutrustning på samma platser som under fjolåret. Fram till midsommar har Bjäre Krafts badsida haft över 47 000 visningar, så sidan verkar fylla sitt syfte.
– Förra sommarens mätning av badtemperaturen blev en succé. Därför vill vi utöka i år och under maj månad fick kunder och andra intresserade ge oss tips på badplatser att mäta. Vi fick in många förslag och Klitterhus hamnade i topp. Nu kan alla som önskar se hur varmt vattnet är där. Det är bara att surfa till vår hemsida, berättar Jesper Peterson, affärsutvecklare på Bjäre Kraft.

Badtemperaturen finns på:
www.bjarekraft.se/badtemperatur