Frida Hansson från Östra Karup går sista året på gymnasiet i Ängelholm och inom Ung Företagsamhet fick hon en smart idé som Bjärelivgruppen nappade på. Det hon vill sälja är inte något hon tillverkar utan ett smart sätt att ta tillvara på spill som paketerat blir en bra produkt.

– Vi tar hand om träspill från NP Nilsson som vi paketerar till ett vedkit som man kan köpa hem för att elda med, förklarar Frida.

Företaget heter One Foot Fire UF och det är en helt nykommen idé som ligger bakom.
– Jag kom på denna idén och bröt mig ur min tidigare grupp, säger Frida.

Frida tänkte att till ett vedkit skulle det vara bra med lite tidningar som går att använda för att tända brasan och då hörde hon av sig till Bjärelivgruppen.
– Jag tänkte att det kanske finns tidningar över på grund av feltryck eller liknande, säger Frida.

Bjärelivgruppens ansvarige utgivare Joakim Ormsmarck var positiv till idén.
– Vi beställer varje vecka extra exemplar av tidningarna som vi placerar ut i ställ vid matbutiker och på andra ställen. Då det varierar i åtgången får vi ibland över tidningar som vi vanligtvis lämnar till återvinning. Att våra överblivna tidningar kan användas till denna idén är jättekul. Då blir även en del av vårt spill värt något för någon annan, säger Joakim.

Framöver kommer Frida att försöka vara med och synas på marknader och även sälja via nätet. Tanken är att försöka få till ett bärvänligt kit men hemkörning finns på idélistan.
– Det var en väldigt bra idé Frida kom med och det är kul för oss att kunna stötta en ung entreprenör som är driven och har bra idéer, säger Joakim Ormsmarck.

Håll utsikt efter Fridas vedkit på de kommande julmarknaderna i Båstad och Ängelholm.

TEXT & BILD: PETER JAKOBSSON