Det må vara stopp för stora bröllopsfester, men gifta sig kan man göra ändå. Vallåsens Värdshus inspireras av Las Vegas löpande band-bröllop och blir Las Vallis för en dag.

Före pandemins utbrott var Vallåsens Värdshus, som specialiserat sig på bröllop och fester, fullbokat hela vår- och sommarsäsongen. Nu har det mesta avbokats eftersom Folkhälsomyndigheten avråder från fester och bröllop.
– Vi har plötsligt fått en helt tom kalender. Det är dels skrämmande och dels kreativt stimulerande, säger Mimi Oskarsson som driver verksamheten tillsammans med sin syster Moa Källén och fortsätter.
– Vi har fått tänka till. Hur kan vi på ett säkert och småskaligt sätt skapa en attraktiv upplevelse?

Las Vallis-paketet är skapat ur rådande kris och med tanke på alla de par med bröllopsplaner som brutalt fått tänka om.

Inspirerade av enkla, festliga löpande band-bröllop i Las Vegas anordnar Vallåsens Värdshus på nationaldagen den 6 juni ett liknande koncept för par som vill gifta sig, allt i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. På plats och inkluderat i paketet finns bland annat vigselförrättare, vittnen, en bukett nyplockade blommor, trubadur och fotograf.

Varje par får omkring 10 minuter för vigselceremoni följt av en lika lång fotografering. Därefter slussas paret vidare till bubbel och snittar samt en bröllopsgåva.
– Vi är så glada att kunna erbjuda detta. Bröllop är en av våra största inkomstkällor och också något vi tycker väldigt mycket om att jobba med. När vi kom på idén med bröllop i Las Vegas-anda men här i skogen kändes det klockrent. Dessutom samarbetar vi med andra lokala småföretagare i projektet, vilket också känns viktigt. Vi vill ge våra Las Vallis-par en rolig och oförglömlig upplevelse, avslutar Mimi Oskarsson.

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: VALLÅSEN