Det är dags att förbjuda fyrverkeri för djurens skull

1358

Tiden på året då mina hundar mår som allra sämst närmar sig. När vi andra har det som allra bäst lider de stora kval dagligen under flera veckors tid. Det är nu inte lång tid kvar till nyår och fyrverkerierna som vi djurägare bävar över. Varje år är det samma sak och våra hundar blir livrädda och för vår familj handlar tolvslaget om att försöka lugna hundarna mer än att skåla in det nya året. 

Men om det bara varit just vid tolvslaget kunde det gått att hantera men flera veckor innan och flera veckor efter nyårsafton skjuts det raketer och vi som djurägare är helt bakbundna i våra försök att skona våra älskade familjemedlemmar. 

Jag har även vänner som har hästar som berättar att de blir rädda när det börjar smälla på natten. Det är verkligen inte roligt för dem heller. Har hört om hästar som sliter sig ur boxarna och blir vettskrämda. Vems nöje är då fyrverkerierna?

Kan inte de styrande politikerna i Båstad, nu när vi har fått ett nytt styre, sätta stopp för alla fyrverkerier?  Eller i alla fall hitta lösningar för att begränsa det till nyårsnatten? 

Medveten Djurägare
Båstad