Det doftar hela vägen till hamnen

483

Rubriken uttalades av en dam som kom in på det nyöppnade Bakeriet i Båstad. Där finns mor och dotter Kruse tillsammans med några medarbetare som bakar pepparkakor och annat. Nyfikenheten över vad som skulle öppna i lokalen de huserar har varit stor. ”Det var många som tryckte näsan mot skyltfönstret innan vi hade öppnat” berättade Anette när jag besökte dem.

Att få mindre caféer i Båstad att gå runt och överleva, när det inte är sommarsäsong och byn är full med turister, är inte någon lätt uppgift. Men att kombinera verksamheter kan då vara lösningen. För Bakeriet med skorpbakandet som stomme har de all möjlighet att få Båstads minsta café att överleva.

En annan som är duktig på att kombinera är Ebba Adnervik som både läser på högskola och har en framgångsrik karriär inom ridsporten. Att bli utnämnd Årets komet och morgondagens stjärna är få förunnat.

Läs om Kruses Bakeriet och Ebbas priser i tidningen.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU