Ett år till med restriktioner

270

I Agenda på SVT intervjuades i söndags Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson som sade att vi får räkna med att pandemiåtgärderna ligger kvar i minst ett år. Det finns väl ingen anledning till att tro att det inte blir så då. För verksamheter som är påverkade av restriktionerna är det då bara att se till att försöka ställa om och anpassa sig. Att sitta och rulla tummarna blir inte framgångsrikt.

Förhoppningsvis kommer myndigheten och regering fram till vissa justeringar för de företeelser som påverkas orättvist. Det är ju konstig logik att det får vara tusentals kunder på Gekås men bara 50 personer på en stor idrottsarena.

Vi har ju varit ganska skonade från Covid-19 i Båstad men än är faran inte över. Det görs ju tydligt med Johan Carlsons uttalande om fortsatta restriktioner. Vi får alla hjälpa till att fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner symptom. Vi ska komma genom detta. Om nästa sommar blir ”normal” eller ytterligare en coronasommar återstår tydligen att se.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU