Nu har Norrviken stäng portarna för detta år. Ett speciellt år då fler än på mycket länge tog sig till trädgården för att njuta dess skönhet. Avslutningen med Vinter på Norrviken blev en succé som lockade många.

Inför förra julen hade Norrviken premiär för en påkostad vinterutställning och julmarknad som lockade 15 000 personer på tre dagar. Det var det inte tal om att genomföra i år. Istället kläddes trädgårdarna i magisk vinterskrud och gav besökarna tre veckor på sig att komma.
– Vi hade satt en begränsning på antalet besökare för att hålla det coronasäkert. Första dagarna var det inte fullt men sen blev det ett stort tryck på biljetterna. Vi skapade speciella biljetter för ”late arrival” till de som kunde komma senare på kvällen. De sålde slut direkt de också. Det blev en total succé, konstaterar Camilla Berthilsson, VD på Norrviken.

Detta speciella år då Norrviken skulle ha 100-årsjubileum fick planer göras om efter pandemin var ett faktum. Sommarens utställningar var dock på plats som tänkt och många var det som kom till Norrviken då de erbjuder en upplevelse som går att ta del av utan att trängas med andra.
– Vi har nått en helt ny och bredare målgrupp på grund av att många har hemestrat. Vi passerade 100 000 besökare i början av Vinter på Norrviken. Dessa besökssiffror har inte varit på Norrviken sedan 1980-talet.

Nästa år planeras nu för fullt men att göra planer är inte enkelt längre.
– Vi har en del som ställdes in i år som vi vill genomföra nästa år men vi vet ju inte hur det blir med restriktioner så vi får vara flexibla. Nästa år är temat ”Skogen”.

Nästa år kommer även besökare att mötas av en ny entré med butik, det är en ny krögare i restaurangen och konsthallen Ravinen kommer kommit en bra bit närmare färdigställandet.
– Vi har även några riktigt fina utställningar av internationell karaktär på gång till nästa år.

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: NORRVIKEN