Det var matchen då guldet skulle spelas hem. Efter sju raka trepoängare behövdes endast en till. Septembervädret visade sig från sin bästa sida. Publiken var på plats och alla i laget var laddade. Sven Bertil Bergström är tränare för laget och berättar stolt hur de hamnade högst på prispallen.

Efter att ha blivit serievinnare går de nu upp i division 4 nästa säsong. Senaste gången detta scenariot spelades var 2006 då de också gick de också upp i fyran som de sedan spelade under nio säsonger. Efter några år i femman fick de äntligen klättra tillbaka upp.
– Det var verkligen en skön känsla för oss och vi är ett starkt lag med en otrolig bredd på spelare så även om många trodde att vi skulle ta hem segern är inget givet inom fotbollen, man måste vinna hela vägen fram, berättar Sven Bertil.

Herrarna fick kämpa överallt och fick inget gratis under matchen mot motståndarna Kopparmöllan. Första målet hamnade i VK´s nät och det blev dags att jaga boll.
– Vi försökte ta tag i matchen men hade svårt att få något flyt. Motståndarna var aggressiva spelmässigt och domaren vill jag nog kalla för blåsglad i visselpipan, men sen var det även på grund av en mängd långa spelavbrott där olika spelare fick mindre blessyrer. Kylsprayen fick en renässans denna match.

Efter dryga trettio minuter kom första jublet från VK´s cirka 250 supportrar.
– Niklas Lindström som haft några fina genomskärare lurar motståndarnas försvar och likt en ål slingar sig fram och sätter 1-1. Vi var såklart inte nöjda där utan ville ut och vinna matchen. Men det är en dag där det inte riktigt kuggar i.

Oscar Svensson fick senare till en bra vinkel och nickade sedan in 2-1 på hörna i sextiosjätte minuten.
– Då kändes det något bekvämare för mig som stod utanför linjerna på planen. Inte skulle vi släppa detta.

Tio minuter senare blir kvitteringen ett faktum. Den 187 centimeter långa målvakten Carl Netterström täpper igen målet men rekylen tar på framrusande anfallare och bollen rullar in i mål till 2-2.
– Då hamnade nerverna på utsidan av kroppen i allra högsta grad. Kopparmöllan behövde också poäng så de slog inte av på takten.

Tre minuter senare blåste domaren straff efter hands på Mikael Falck. Straffen förvaltades väl och plötsligt stod det 2-3.
– Det var riktigt jobbiga minuter. Men är det något vi lärt oss under året så är det att vi är starka även över 90 minuters spelad tid.

Bänken denna dag var även den urstark och VK fick in den energi som behövdes vid varje byte.
– Tiden tickar fort i matchtid och när det endast återstod fyra minuter av ordinarie tid klev ikonen Rikard Lindström fram. Först skottfint för att lägga upp till vänsterfoten, därefter pang och touch på back innan den letade sig in i målet.

Vild glädje spred sig under några minuter. Men ännu var det inte över. Tre minuter plus fyra tilläggsminuter.
– Dessa kändes som 20 minuter. Det sista som hände var att Kopparmöllan fick en hörna.
Den var bra men tur nog räckte den inte hela vägen. Bollen dansade 20 centimeter från mållinjen innan den rensades bort och signalen ljöd.

Tränaren Sven Bertil hyllar sitt lag som efter matchen såklart pryddes med både guldhattar och seriematchtröjor.
– Vi har gjort en fantastiskt säsong och hela truppen ska ta åt sig av denna framgång!

TEXT: ANNA MATRE
FOTO: VKIF