Båstad Turism & Näringsliv och Swedbank bjöd på Näringslivsfest på Norrviken i Båstad med syfte att samla och engagera företagare och företagsamma människor från hela kommunen att tillsammans hylla och uppmärksamma personer, prestationer och företag som utmärkt sig på ett positivt sätt. Priserna Årets UF-företag, Båstad Kommuns Kulturpris, Årets Företag, Årets Entreprenör och Årets ambassadör delades ut. Intresset var mycket stort och drygt 200 personer deltog i Näringslivsfesten som ägde rum 18 maj.

Vinnare av Årets UF-företag blev Jonathan Sundberg som står bakom UF- företaget Bjäremjöl.

Jonathan Sundberg

Båstads kommuns Kulturpris tilldelas Lena Göransson som under decennier drivit och utvecklat Bjäre Bokhandel i Båstad.

Lena Göransson och Helene Steinlein, kulturstrateg Båstads kommun

Båstad Turism & Näringsliv uppmärksammar varje år framgångsrika företag i kommunen genom utmärkelsen Årets Företag. N.P. Nilssons Trävaruaktiebolag stod som vinnare. Tre företag nomineras varav ett erhåller utmärkelsen Årets Företag. De tre företag som var nominerade denna gång var, förutom vinnaren N.P. Nilssons Trävaruaktiebolag var Beslag Design AB och Willab AB. N.P. Nilssons Trävaruaktiebolag blev Årets Företag med motiveringen:
”Med en långsiktig och tydlig affärsidé, som visar på nytänkande genom dels produktutveckling och dels helt nya produkter, visar man på en stor innovationsförmåga. Företaget har fin utveckling, har en stor tillväxt och visar stabil lönsamhet. Man har en mycket god personalkultur där många har lång anställningstid. Medarbetarna trivs, utvecklas och kompetenser säkerställs. Företaget är en mycket god förebild och bidrar med sitt stora samhällsengagemang till Båstad och Bjärehalvöns utveckling.”


NP Nilsson tar mot priset Årets företag

Priset till Årets Entreprenör eller det s.k. Erik Paulsson-stipendiet gick denna gång till Bjäreliv med motiveringen:
”Med livets hårda skola i ryggen startade detta par om. För att förverkliga sin dröm. De såg en ny möjlighet ingen annan tidigare sett i en traditionell bransch. Med sin stora passion för sitt yrke och viljan att alltid skapa värde för andra har de gjort sitt varunamn känt långt utanför Bjäres-gränser. Genom att förstå sin marknad har de utvecklat produkter för olika målgrupper såväl sommarbesökare som året runt innevånare. De har vågat gå emot strömmen och göra det få andra gör i Sverige, bevara det tryckta ordet i ett modernt format som passar dagens kunder. De har givit hela Bjäre Liv Nu!”


Julia och Joakim Omrsmarck blev årets entreprenörer

Övriga nominerade var Båstad Camping och Memil AB.

Sist men verkligen inte minst delades priset Årets Ambassadör ut. Priset är ett initiativ av Båstad Turism & Näringsliv och Swedbank där syftet är att lyfta fram personer eller organisationer som aktivt verkar som ambassadörer för Båstad och Bjärehalvön. Kriterierna för priset Årets Ambassadör lyder:
Priset ska ges till en företagare, individ eller organisation som i sin gärning och sitt engagemang varit en god ambassadör och förebild för Båstads kommun. Vinnare av Årets Ambassadör 2017 blev Erik Paulsson som rörd och mycket glad mottog stående ovationer av de drygt 200 gästerna. Erik Paulsson blev Årets Ambassadör med motiveringen:
”Med en energi och entreprenörsanda som är unik och med ett enormt hjärta för Bjärebygden är denna person starkt bidragande till utvecklingen i hela Båstads kommun. Trots långa arbetsveckor i huvudstaden har engagemanget och hjärtat för hemkommunen alltid varit på topp. Detta engagemang har genererat massor av arbetstillfälle för bygdens folk och vederbörande är en vandrande reklampelare för Båstad & Bjärehalvön var han än befinner sig.”


Årets Ambassadör Erik Paulsson

Foto: Göran Buhre