Handeln som lyckas på landsbygden

544

Det är inte alla detaljhandlare som går mot döden och blir utkonkurrerade av näthandel och köpcentrum. Ladan i Boarp är ett bevis för detta. Framgången ligger troligtvis i långsiktighet och en känsla för att erbjuda något som kunderna efterfrågar och som konkurrenterna inte kan ge. Bredden av produkter, service och upplevelsen vid besöket är långt från upplevelsen av en webbshop.

Snart kanske även Gretaeffekten börjar göra avtryck. Miljöpåverkan av näthandels alla transporter och returer har satt sig i många folks medvetande. Bara för att man själv inte tog bilen till butiken, utan beställde från datorn, så blev det många andra som fick köra. De långa transportvägarna för returnerade försändelser har på senare tid uppmärksammats. Men det är inte bara miljön som blir påverkad av returerna, det kostar även för näthandlarna. Fri frakt och fri retur lär inte kunna vara en verklighet i evighet.
Frågan är hur det går för näthandlarna när kunderna får betala frakten själva?

Nu är julhandeln i gång. Jag tycker vi ska gynna de lokala butikerna och inte åka till köpcentrum eller näthandla det som finns att köpa lokalt.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU