Sedan millennieskiftet har Beslag Design huserat i en grön plåtbyggnad nedanför den gamla järnvägsstationen inne i Båstad. Men samtidigt som verksamheten har växt nästan explosionsartat har lokalerna blivit för små och under de senaste åren har en nybyggnation varit på tapeten och nu är den påbörjad vid den nya stationen.

Bjäre NU fick en pratstund med Björn Bergström som berättar om den nya satsningen.
– Vi har resonerat kring detta i flera år, då vi växt så snabbt att vi snart spränger väggarna där vi sitter idag. Vi valde att arbeta med Kay Linghoff som ritade det kontor vi har idag. För oss var det självklart att arbeta med honom, han vet vad vi gillar och vi gillar det han gör.

Den nya fastigheten blir på runt 2000 kvadratmeter lager och 1000 kvadratmeter personalutrymme och kontor. Med sitt läge precis vid stationen är det perfekt, menar Björn, för de medarbetare som redan idag pendlar från närliggande orter. I dag är man ett trettiotal medarbetare och all verksamhet utgår från Båstad, även om en del säljare runtom i landet utgår från sina respektive hemorter.

De nya lokalerna bli de första större kommersiella lokalerna som uppförs på Tuvelyckan och det märks på Kay Linghoff att han är väldigt glad att kunna förverkliga de förslag han presenterade.
– Till en början var jag inne på mer modernistiska förslag men sedan gick jag bakåt i tiden till industrialismens vagga, järnvägen och inspirerades av New York, Brooklyn och lagerbyggnader och resultatet blev en byggnad som möter Beslag Design, berättar Kay.

Björn Bergström berättar att Kays förslag var som handen i handsken för dem. De vill med sina produkter sticka ut och då ska även byggnaden göra detta på rätt sätt.
– Kay fick fria händer skulle man kunna säga och resultatet blev exakt som vi ville ha det, sedan är vi väldigt glada att kunna anlita MMB som entreprenörer och hålla allt lokalt, det är så vi vill arbeta så långt det är möjligt.

TEXT: JOAKIM ORMSMARCK
BILDER: LINGHOFF ARKITEKTUR