Jag blev med hund, precis som så många andra, och ser nu allt skräp överallt

825

Denna sommar har många skaffat hund. Det har talats om en coronaeffekt där många vill skaffa hund i dessa tider av social distansering. För vår del började hundplanerna innan corona tog grepp om världen och det är av helt andra anledningar vi skaffat hund.

Som nybliven hundägare ser jag nu hundar överallt. Men det är nog inte så att min blick söks dit bara för att det är nytt för mig. Vi är många på Bjäre som skaffat hund senaste månaderna. På gatorna kring där jag bor kryllar det av hundar. Både i husen med permanentboende och fritidsboende.

Vår nya fyrfota vän är mycket nyfiken på allt som rör sig. Barn och fåglar liksom andra personer. Med nosen tryckt mot marken hittar han även allt som han inte ska äta på. Nu ser jag på ett sätt jag inte gjort tidigare hur mycket fimpar, snus, glasspapper, servetter, fyllda hundbajspåsar (!) och annat skräp som gömmer sig i dikeskanter och i skogen. Jag får ständigt avleda valpen från lockelser som inte är hundvänliga.

Vi måste bli bättre på att inte slänga saker i naturen som inte hör hemma där. Inte bara för hundarnas skull.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU