När Hantverksmässan var över blev det dags för Norrvikens Trädgård att byta skepnad och göra sig redo för nästa evenemang. Dans på Norrviken i dagarna två resulterade i en folkfest med flera artister som underhöll och engagerade de som kommit för att få känna av dansglädjen.

Lotta Olmarker från Arena Båstad har under året arbetat tillsammans med sina kolleger för att få ihop det första dansbandsevenemanget på Norrviken. Medarrangören Demo har varit behjälplig med att boka artister. Innan helgen fanns viss nervositet hos arrangörerna som ville leverera en kanonhelg. Resultatet blev mycket lyckat.
– Det var ju första gången vi anordnade denna typ av evenemang så det var ju en viss spänning innan men såhär i efterhand ser vi att vi inte bara fick det i hamn utan dessutom fick till en mycket uppskattad helg, berättar Lotta.

Bussen som sattes in särskilt för att transportera människor mellan Båstad Camping via Prästlidens ställplats och tillbaka fick förflytta glada besökare under båda kvällarna.
– Vi har sett till att samarbeta med campingen och skickat ut information till alla som köpt biljetter och försökt sprida informationen via flera kanaler på förhand vilket såg ut att falla väl ut.

Dansfestivalen bjöd på ljuva danstoner från Elisa Lindström, Scotts och Barbados under lördagen. Fredagens underhållare på scen var Flamingokvartetten, Skåningarna och Black Jack.
– Vi placerade tre skilda scener inne i danstältet så det inte behövde ta tid då de olika artisterna avlöpte varandra. Det är ganska speciellt med tre band som kunde varva varandra och tilltala olika publikgrupper. Spridningen i åldrar visade att det fanns något för alla här.


Glada miner och snabba danssteg summerar helgen.

Elisa Lindström har precis som de andra artisterna rest omkring och underhållit under året och har ett intensivt sommarschema men hennes kommentar säger nog allt om vad som driver henne.
– Det är lyckliga människor i dansbandsvärlden, är hennes spontana kommentar.

Och visst var det lyckliga människor på Norrviken under helgen.
– Det är ju verkligen musik man blir glad av, det är inte något jag själv varit i kontakt med så mycket sedan tidigare men jag nu gav mig in i detta känns det så härligt, säger Lotta.

Harrys serverade mat, öl och vin i det ena stora tältet och i det andra, på tusen kvadratmeter fylldes golvet av fartfyllda dansare.
– Vi såg till att hålla golvet dansvänligt genom att sprida ut vaxkulor två gånger per kväll för att hålla trägolvet lagom glatt.

Många besökare kom till Norrviken och hade tagit med sig dansskorna. Vändorna på dansgolvet blev flera och evenemanget kommer att återkomma redan nästa år.
– Vi är jättenöjda med helgen, vi fick en bra start med många glada dansare som var väldigt nöjda. Stort plus fick såklart platsen med dess vackra miljö men även dansgolvet fick högsta betyg och det är viktigt för alla som dansar. Vi har utrymme för att ta emot fler besökare och vi hoppas detta sprider sig så vi kan sätta Båstad på danskartan. Många har hört av sig och tackat för en trevlig helg och att de vill komma tillbaka till nästa år.

TEXT: ANNA MATRE
FOTO: ANNA AATOLA