Ett av de finaste priserna du kan få som företagare i Båstad är Årets företag, som delas ut på Näringslivsfesten i slutet av maj. Nu är det klart vilka tre företag det står mellan och det är tre väldigt olika företag från olika branscher som är representerade med det gemensamt att ägarna själva är i högsta grad aktiva i det dagliga arbetet.

Årets tre kandidater är Mat & Möten i Båstad AB, som driver restaurangerna på Företagsbyn och Båstads GK, Båstad Rör AB, som sedan 1950 arbetat med VVS-arbeten på Bjärehalvön, samt Min Fot i Båstad AB, som bedriver handel med skor och närliggande produkter via näthandel på minfot.se

Bjäre NU träffade de tre kandidaterna över en kopp kaffe på Företagsbyn för att känna av lite hur det kändes när de nu fått beskedet att de gått vidare. Ulf Andersson på Båstad Rör berättar att det egentligen var först efter intervjun med juryn som det gick upp för honom vilka krav det var som ställs och att de uppfyllde dem alla.
– Det känns verkligen jätteroligt att ha fått denna bekräftelse på att det arbete vi lägger ner är rätt, menar han. När vi satt där under intervjun insåg man att det vi jobbar med varje dag är sådant som värdesätts.

Cajsa Krikström, som driver min fot tillsammans med maken Ola, berättar att det kändes väldigt oväntat, men samtidigt fantastiskt roligt att bli en av de tre kandidaterna.

Kändes det annorlunda att gå till jobbet idag?
– Visst känns det lite speciellt, menar Andreas Jönsson som driver Mat & Möten tillsammans med Ulrika, allt känns lite roligare och samtidigt anstränger man sig nog ännu lite mer för att verkligen visa att man förtjänar det.
– Tror nog att jag svarar lite gladare i telefonen denna veckan, fyller Ulf i med ett skratt.

Att jämföra tre så olika företag går egentligen inte så det är helt klart att juryn har ett tufft arbete framför sig. Men lite siffror är alltid kul och för att visa lite kan vi avslöja att Min Fot skickar runt 300 ordrar per dag till kunder runtom i landet, Mat & Möten serverar runt 40 000 portioner mat om året och Båstad Rör gör ungefär 2 000 unika jobb per år.

Vad är er framgångsfaktor?
– För vår del tror jag att det handlar om att våga ta risker samtidigt som våra kunder alltid är i centrum och får vårt fokus, menar Cajsa och Ola.
– Vi har arbetat mycket för att få våra medarbetare att trivas och det tror jag är en nyckel, menar Ulf, trivs du på jobbet gör du ett bra jobb helt enkelt.
– Vi alla tre kandidater är med i driften av våra företag och det tror jag är viktigt, avslutar Ulrika, vi lever med våra företag, medarbetare och kunder och då blir det bra hela vägen.

På Näringslivsfesten den 23 maj vet vi vem som tog hem titeln Årets Företag men oavsett vilket är alla de tre kandidaterna vinnare, det kan vi konstatera, även om Ulf avslutar med att konstatera att tävlingsmänniskan i honom väldigt gärna vill ha priset.
– Är man företagare är man nog en tävlingsmänniska så det är självklart att jag vill att vi vinner det här, det hade varit fantastiskt kul!

TEXT & FOTO: JOAKIM ORMSMARCK