Nu är sommaren här!

443

När midsommar nu har passerat låter det som att mitten av sommaren redan varit men jag anser att det är nu det börjar. Eventen sätter igång och kommer att avlösa varandra under många veckor. Båstads gator fylls av sommarglada besökare som ska spendera sin tid och sina pengar i vår kommun.

Det lokala politiska arbetet tar sommaruppehåll och det mesta som händer i kommunen är sånt som kretsar kring eventen och besöksnäringen. Så blir det även här i tidningen.

Med sommarens intåg gör vi på Bjäre NU om tidningen och presenterar härmed första Bjäre NU Sommar som kommer att komma ut de närmsta åtta veckorna. Vi fortsätter att skriva om vad som händer men med sommarfokus, självklart fortfarande med lokal inriktning.

Nu stänger vi insändarsidan under sommaren och ger plats för Claes Kanold som kommer dela med sig av sommarbjäre genom krönikor om både det ena och det andra. Jag och många andra ser nog fram mot vad den mannen har att berätta under sommaren.

Till er som gärna vill Tycka Till så skriv era synpunkter på vad som händer och skicka det till oss. Efter sommarnumren kommer självklart debattsidan tillbaka och då kanske det finns lite synpunkter och åsikter om sommaren som vi kan publicera.

I nästa nummer gör sidan ”Sommargästen” premiär. Där kommer varje vecka under sommaren en intressant sommargäst porträtteras. Först ut är Theodor Solin – filmregissör, manusförfattare, producent, fotograf, klippare och sommargäst. Sen blir det fler under hela sommaren.

Varje vecka under sommaren kommer även Båstad Turism att tipsa er om utflykter och sevärdheter på Bjäre. Något vi har gått om!

Glad sommar!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU