Nu får det vara nog!

1062

Att det finns lögner, förbannande lögner och statistik är ett bevingat uttryck som de flesta känner till, jag skulle vilja säga att det finns lögner, förbannande lögner och Bo Wendt.

Självklart kan vi alla ha sviktande minne emellanåt, men att stå och ta åt sig äran samt säga att man är för saker som sker inom kommunen som vare sig personen ifråga eller dennes parti har varit pådrivande i, är för mig inget annat än rena lögner och ett billigt försök till att ragga väljare.

Fredagen den 9 februari var det dags för årets första näringslivsfrukost, något jag med förtjusning sett fram emot då det är intressant att få ta del av vad som händer inom kommunens dynamiska näringsliv. Dock satte jag morgonkaffet i vrångstrupen då Bo Wendt började sitt anförande över vad som sker i kommunen. Mycket bra sker och emellanåt har vi haft en bred politisk majoritet för att få till lösningar som gynnar hela kommunen, precis så som det ska vara inom politiken.

Men när högste representanten för det styrande partiet står och säger att han är för valfriheten då det var hans parti som i april 2016 valde att ta bort LOV (lagen om valfrihet) i Båstad då blir det lite väl magstarkt även för en luttrad person som mig. Det var vi i Centerpartiet samt allianskollegorna i Moderaterna och Liberalerna som stod upp för ett bevarande av LOV i kommunen. Jag förstår inte hur ekvationen går ihop när man ena stunden väljer att ta bort det som kan skapa en valfrihet i en kommun nämligen LOV, för att sedan stå inför det samlade näringslivet och säga att man är för valfrihet. För mig är inte detta något annat än ren skär lögn.

Nästa klunk kaffe sattes i vrångstrupen när Bo Wendt deklarerade att trygghet stod honom varmt om hjärtat, det var nämligen hans parti som valde att montera ner Välbefinnanderådet i kommunen. Detta råd togs bort på Bjärepartiets initiativ med stöttning av sverigedemokraterna på kommunfullmäktige den 25 maj 2016. Välbefinnanderådet bildades 2012 för att skapa ett forum för samverkan kring folkhälsa, trygghet och säkerhet. Så hur kan man stå och säga att trygghetsfrågor är något som ligger en varmt om hjärtat när man varit med och tagit bort det råd som skulle värna dessa frågor är även detta för mig ett mysterium.

Självklart brinner vi inom politiken för olika frågor och vi har olika ideologiska grunder som vi står på vilket även har betydelse för den politik som vi bedriver. Men att ena stunden välja att ta bort något för att nästa stå och deklarera att man är för samma sak som man varit med att montera ner, och dessutom som styrande parti, är för mig inget annat än oseriös plakatpolitik och ett sätt att använda sig av alternativa sanningar för att ta åt sig äran för något som man inte varit med att föra fram.

Kan vi inte alla inom politiken bara enas om att hålla oss till sanningen, det vi har varit med och drivit och fört framåt inom kommunen ska vi såklart ta åt oss äran för men där vi inte varit för något eller där andra partier har drivit frågan ska vi inte ta åt oss äran för dess framgångar eller säga att vi drivit frågan när vi inte gjort det.


EBBA KRUMLINDE
Centerpartiet, Båstad