Tina Nordström bjöd på sig själv med inspirerande matsamtal och härliga skratt. De båda komikerna som modererade samtalet blandade humor och spännande frågeställningar till Mat-Tina, som hon oftast kallas. På scen i Grevieparken satt de tre och underhöll publiken.

Parkeringen utanför parken skvallrade inte riktigt om att cirka 260 gäster kommit för att fika, umgås och underhållas i parken under torsdagseftermiddagen. Joakim Olsson Agerskov, som är eventansvarig på parken sedan i somras berättar att många är långväga gäster som är bra på att samåka.
– För att vara premiären för ett nytt koncept måste jag säga att det är mycket lyckat, förändringar är ofta känsliga. Dock är det tydligt att vi nått målgruppen, som främst är pensionärer, eftersom vi fått så bra uppslutning. Vi tycker det är fantastiskt att Tina är här, det är att gå ut hårt, säger Joakim.

Komikerna Martin Svensson och Göran Ebenhart har varit med och tagit fram det nya konceptet för underhållningen. Efter liveintervjun var det dags för musikquiz. En som varit med länge i Grevieparkens historia är Bodil Persson som jobbat i servisen sedan 1976.
– Jag tror detta kan bli bra, parken har ju förändrats under åren. På 50-talet dansade jag här, då var det dansbanor som gällde, säger Bodil.

Tina får en publikfråga hur hon kan vara så glad hela tiden. Hon beskriver att hon känner sig grundglad och inte ser så många problem i vardagen.
– Jag brinner för att inspirera, jag vill att folk ska våga lite till. Det ska inte vara så krångligt och så mycket pekpinnar om du frågar mig, jag tycker man ska slappna av, säger Tina glatt.


Komikerna Martin Svensson och Göran Ebenhart underhöll publiken tillsammans med Mat-Tina. Den stora publiken trivdes.

När Tina började sin kockkarriär arbetade hon i Torekov och bodde mycket hos sin mormor och morfar i Västra Karup och många minnen har skapats på Bjäre.
– Det absolut bästa matminnet är frusna körsbär, skorpor och saft, säger Tina drömmande.

Det pratades om handboll, skadade korsband och hur man kokar ägg. När quizet väl drog igång var magarna fyllda med småkakaor och ansiktsmusklerna uppvärmda av skratt.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE