Nytt bankkontor öppnar i Allarp

1347

I digitaliseringens tidevarv väljer många banker att stänga lokalkontor och ta bort möjligheten till personliga kontakten med banktjänstemän. Sparbanken i Laholm gör tvärt om och öppnar nytt kontor i det växande området runt nya stationen i Båstad.

Det nya bankkontoret i Allarp kommer ligga i samma fastighet som Strandängshälsans
nya vårdcentral som nu byggs. Tidigare planerades öppningen till årsskiftet men bygget drar ut på tiden.
– Marken visade sig vara mer instabil än de trodde så det har gått extra tid till pålning med mer. Nu hoppas vi att vi kan öppna i början av april, säger Lars-Göran Persson som är VD för Laholms Sparbank.

Det blir ett rent rådgivningskontor som i första hand riktar sig till privatpersoner. Ingen manuell kontanthantering eller serviceboxar kommer finnas.
– Kontoret inriktar sig på rådgivning och det personliga mötet. Vill man ha kontanter har vi det på våra större kontor, säger Lars-Göran.

De går verkligen mot strömmen av hur bankerna hanterar sina lokala kontor.
– Det ska bli intressant om det är en endaste annan bank som öppnar kontor nästa år då de flesta lägger ner. En del av mina kollegor på andra storbanker tycker vi är helknäppa som öppnar nya kontor, konstaterar Lars-Göran.

Varför gör ni detta?
– Vi tror på att möjligheten för att kunderna ska kunna komma in och träffa banken rent fysiskt är viktig. Vi vill ha personlig närhet till våra kunder. Om vi tänker rätt eller fel får framtiden utvisa, förklarar Lars-Göran.

TEXT: PETER JAKOBSSON