Politik inte pajkastning!

1591
Detta är ett svar på en insändaren: Pajkastningen har börjat

Tråkigt att Bo Wendt istället för att sakligt argumentera använder ord som pajkastning eller att man ljuger så fort som det går honom emot. Vi hade gärna sett att vi kan föra en diskussion om sakernas tillstånd utan sådana tillmälen.

Bo Wendt gör i sin insändare ett försök till bokslut över sina år vid makten. Han målar en vacker och ljus bild av sitt eget arbete. Istället är det många centrala beslut som har dragits i långbänk, kommunen har förlorat flera nyckelpersoner, många kritiska röster hörs från näringslivet om kommunens sätt att arbeta för utveckling. Uppräkningen kan göras lång. Tyvärr kostar allt detta skattepengar. Att ta till sig äran av en framskjuten placering i kommunal ranking är magstarkt.

Bjärehemmet säljs av Båstadhem mot kommunfullmäktiges uttalade direktiv. Bo Wendt anför som argument för detta att styrelsen var tvungen att sälja för annars hade man fått ett personligt ansvar för dålig ekonomi i bolaget. Sanningen är att Båstadhem skrev till Bo Wendt flera gånger. Man ville ha godkännande för att sälja. Men kommunstyrelsens ordförande svarar aldrig. Han har fortfarande inte svarat.

Problemet är istället att BP inte orkar hålla ihop politiken internt, det är ni som styr, detta skulle ni ha löst inom partiet. Istället får vi två ordförande från samma parti som agerar på olika sätt i samma fråga.

Det mest underliga är att Bjärepartiet stod upp i valrörelsen och lovade att Bjärehemmet inte skulle säljas. Nu sitter Bjärepartisterna Bo Wendt och Hans Grönkvist vid makten och nu säljer de Bjärehemmet. Svårförklarligt!

THOMAS ANDERSSON
Liberalerna

CHRISTER DE LA MOTTE
Moderaterna

Läs slutrepliken från Bo Wendt: Förhoppningsvis slut på felaktiga påståenden