SLUTREPLIK – En tanke, en värdegrund i kommunhuset

307
Detta är slutrepliken till svaren på en insändare.
Läs insändaren: En tanke, en värdegrund i kommunhuset
Läs replik från Uno Johansson: REPLIK – En tanke, en värdegrund i kommunhuset

Vilken överdrift

Här finns inga belägg för att det är många som slutar. Hos oss har 2 chefer plus 2 verksamhetsområdeschefer slutat sedan i somras. Här finns olika anledningar.

Vilken överdrift när du skriver att man inte värnar kommuninvånarnas intresse genom att behöva rekrytera stup i ett.
Sedan att 3 av dessa går ut i tidningen och pratar om att ledningens värdegrund inte passar utan att ange om det är kommundirektören eller politiken man menar. Sedan misstänker jag att med den inställningen har man smittat och demoraliserat delar av omgivningen.

Innan 2016 hade ingen tjänsteman eller politiker satt sin fot i Almedalen. 2016 åkte 8 tjänstemän och 2017 8 tjänstemän. Flera av dessa nyanställda. Här råder inget totalförbud men man bör rimligen få en speciell inbjudan för att åka. Från 0 till 8 personer två år i rad gjorde att nya kommunchefen fått styra upp det. Sådant har irriterat plus uppstyrningen av inter representation och användning av konsulter.

Begreppet värdegrund har orsakat mycket problem. Det är ett osmakligt instrument i striden om makt. Vad betyder det egentligen? Googla!
I fredags skrev Smålandstidningen att det i Tingsryds kommun slutat 58 chefer de två senaste åren.

Små kommuner som Båstad och Tingsryd är i många fall plantskolor. Vi har ett antal mil till större arbetsmarknad och alla de som slutat har haft minst 5 mil till arbetet och i något fall övernattningslägenhet här. Sen har det också varit olika uppfattningar i förhållande till politiken det är inget att sticka under stol med.

Bjärepartiet har tillsammans med er andra i kommunstyrelsen beslutat om en arbetsmiljöenkät och det är vår reaktion Uno. Nu är det historia med de som slutat och vi ser framtiden an med nya medarbetare.

Nu hoppas jag att även Centerpartiet tar sitt ansvar och vad gäller uppkomna problem tar reda på alla parters ståndpunkter. En massa skrivande utan bakgrundsfakta gynnar inte precis framtida rekryteringar. Tänk efter!

BO WENDT
Kommunalråd Bjärepartiet