Sommarevenemangen bredare än någonsin!

1355

Nu drar VM i fotboll i gång i Ryssland och minst tre matcher kommer det i alla fall att bli för Sveriges landslag i gruppspelet. På deras träningsläger i Båstad såg de ut att vara ett väl sammansvetsat gäng redo för den stora VM-utmaningen. Den 18 juni spelar Sverige första matchen mot Sydkorea och på midsommardagen lär många svenskar vara bänkade framför TVn när de ska ta sig an de regerande mästarna Tyskland.

På tal om landslaget har ni väl inte missat SVTs fina produktion LAGET där landslagsspelarnas förmåga till samarbete utmanas i olika grenar. Programmet spelades in under deras vistelse i Båstad och avspeglar ett väldigt fint Båstad. Den PR som detta ger för kommunen är värt guld. Det är bland annat sånt som blir resultatet av att få hit landslaget på träningsläger. Att de kom just till Båstad är ju ingen slump utan väl utfört jobb från flera privata aktörer som nu gör att sköna Båstad visas än mer på nationell media. Bra gjort!

I veckan som kommer är det SM på landsvägscykel i Båstad. Under veckan kommer det vara en del temporära trafikregler och vissa avspärrningar, allt för att cykeltävlingarna ska kunna genomföras så smidigt som möjligt. I tidningen finner ni dessa och visst ska vi väl se till att vara bra värdar och visa hänsyn till de tävlande i premiären av cykel SM i Båstad!

Evenemangsperioden har med detta börjat. Visst är det mycket tennis, som sig bör, i Båstad i sommar. Corem Cup spelas just nu och sen blir det Next Generation (fd Kalle Anka Cup) följt av Båstad ATP Challenger och sen höjdpunkten Swedish Open följt av Veteran SM. Men i år får vi även chans att uppleva Padel i världsklass, SM-cykling, segling, marathon, swimrun med mer. Allt är ju inte sport och då har vi snart Kammarmusikfestivalen, Summer ON, den stora hyllningskonserten till Birgit Nilsson och Diggiloo. Sommarens evenemangschema är späckat och med olika typer av och förhoppningsvis en del nya besökare och deltagare som kommer att bekanta sig med Båstad och vårt utbud av allt som Bjäre har att erbjuda.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU