Starkt startfält på damtennisen

1576
Caroline Wozniacki

Till Ericsson Open som spelas under vecka 30 i Båstad presenteras det starkaste startfältet någonsin. Sedan tidigare klara Caroline Wozniacki, hemmahoppet Johanna Larsson och den australienska stjärnan Samantha Stosur får sällskap av ytterligare 4 toppnamn.

– Det känns så roligt att vi lockat så många bra spelare. Det är ett riktigt starkt startfält med en stor blandning av olika spelartyper – etablerade världsnamn och framtida stjärnor. Det kommer bli fantastiskt kul, berättar turneringschefen Nina Wennerström.

Bland de nya namnen märks särskilt 19e rankade Anastasija Sevastova, Caroline Garcia som är nr 21 på världsrankingen, Timea Bacsinszky 22a på rankingen och Carla Navarro Suarez, 23a på rankingen.

Schweiziskan Timea Bacsinszky var framme i semifinal i Franska Öppna. På vägen dit besegrade hon Venus Williams innan hon föll mot slutsegraren Ostapenko i en tuff tre-settare. Tidigare har 28-åringen vunnit 4 turneringar på WTA touren.

Fransyskan Caroline Garcia har tre WTA-titlar på sin meritlista och gick till kvartsfinal nu senast i Paris.

Carla Navarro Suarez kommer tillbaka till Båstad. På grus är den 23e rankade spanjorskan farlig för alla motståndare. Nu senast i Paris tog hon sig till fjärde omgången och 28-åringen från Las Palmas har från tidigare två WTA tour-titlar.

TEXT: Peter Jakobsson
FOTO: Swedish Open