Väder, vind, tjuvar och skadedjur kan ställa till skador på en fastighet och vara förödande om det inte upptäcks och åtgärdas. Därför har Stigbertils Mäklare skapat en tjänst där de utför vintertillsyn på fritidshus på Bjäre. Något som det visade sig finnas behov av.

– Vi har tänkt på att skapa denna tjänst ett tag och nu när det är coronatider så kanske det är folk som inte kan komma till sina fritidshus som de hade önskat. Därför gjorde vi slag i saken och lanserade detta nu, förklarar Maria Svensson som är delägare i mäklarbyrån.

De erbjuder ett paket där vintertillsyn sker var 14:e dag från oktober till mars.
– Det är utvändig översyn som kontrollerar fönster och fasad samt tittar så inga takpannor lossnat eller att det varit inbrottsförsök eller att det hänt nåt annat som går att se med en okulär besiktning. Invändigt kollar vi så att det inte är något vatten som läcker eller om det finns några skadedjur. Vi kollar även temperaturen och tar in posten. Sen kan det vara de som har fler saker de vill att vi ska titta till, en båt med presenning på tomten kanske, och då gör vi det också, förklarar Johannes Persson som utvecklat en digital portal till ändamålet.


Johannes Persson har utvecklat en digital portal för att göra dokumentationen tydlig för kunden.

Genom portalen kan kunderna se protokoll från varje tillsynstillfälle.
– Efter varje tillsyn får kunderna även ett mail med en sammanställning. Har det hänt något så är det upp till fastighetsägaren att fixa problemen. Men behöver de tips på hantverkare eller annat så ger vi självklart det, säger Johannes.

Till en början gör de detta endast på fastigheter inom kommunen och intresset har varit stort.
– På vintern har vi generellt mindre att göra med försäljningar så detta passar oss bra och är en servicetjänst som vi tänkt på ett tag. Intresset kom direkt, helt klart över förväntan. Detta är bara ett komplement till vår huvudsyssla som är mäkleriet. Och det är en service som tydligen var eftertraktad, konstaterar Maria som även lägger tilltro på att de är en känd aktör som mäklat fastigheter på Bjäre i över 50 år.

– Många har kanske en vän eller en granne som tittar till deras hus då och då men vi gör det mer systematiskt och professionellt. Man lämnar inte över ansvaret till vem som helts att se över sitt hus så jag hoppas att vi är ett känt varumärke som folk litar på, avslutar Maria.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON