Tack för responsen och nu kör vi försiktigt

1099

Tack för den fina responsen vi fått för våra tidningar på senare tid! Det värmer!
Detta riktar jag speciellt till alla er som spontant framfört era åsikter om tidningen och kanske speciellt angående det vi gjorde runt valet med tydliga jämförelser mellan partierna med mer.
Att insändarsidan svämmade över innan valet visade på att det var ett viktigt val där många åsikter behövde komma fram. Nu är det lugnare men det beror ju självklart på att valet är över. Snart kommer dock viktiga frågor och beslut för oss i kommunen att väcka upp nya åsikter som ni gärna får lufta via oss.

Det är för er läsare vi gör tidningen så fortsätt gärna att komma fram på stan, skicka mail och ringa oss med era synpunkter, tips, beröm eller kritik. Vi blir glada av all input.

Höstens framfart gör sig nu tydlig och det är mindre än tre månader till jul. Fram till dess ska det hända en hel del i den lokala politiken med ny styrning, nya nämnder, ny detaljbudget med mer. Det ska bli spännande att följa och rapportera.

Med höstens intåg kommer också allt mörkare kvällar, regn och rusk och så småningom kanske halka. Dåligt väglag helt enkelt. I detta numret kan ni läsa om den otroligt stora namninsamlingen som gjorts som en protest och ett försök att få till en säkrare korsning i Boarp där liv har släckts helt i onödan på grund av trafiken.

Trafikverket som flera gånger avslagit önskemålet om sänkt hastighet vid Boarp pekar på att om alla kör enligt anvisade hastighetsgränser och med den försiktighet och uppmärksamhet som alla förare är skyldiga att ha så är det inte behov av förändringar på platsen. Nu vet ju alla att det finns många som inte kör enligt reglerna och då utsätter sig själva och andra oskyldiga trafikanter för fara.

Vi tar ett exempel. Mellan Båstad och Torekov är det knappt 15 kilometer. På den största delen av sträckan är det 70 km/h med undantag för några byar som passeras samt lägre hastigheter vid utfart och infart till orterna. Köra lagligt kan ge en snitthastighet på lite drygt 60 km/h vilket gör att sträckan avverkas på drygt 14 minuter. Höja hastigheten med 20 km/h under hela färden gör att man spar in cirka TRE minuter men utgör en större fara och riskerar böter på runt 2500 kr beroende på hastighet. Det blir över 800 kr per insparad minut.

Vårt senaste tillskott på redaktionen, Anna Matre, som har lång erfarenhet som ambulanssjuksköterska sa några ord till mig som jag verkligen har tagit fasta på: ”Jag anser mig vara en bra förare men jag kör inte för fort. Jag har allt för många gånger sett vilka hemska saker det kan leda till.”
Det säger man inte emot.

Kör försiktigt i höstmörkret och trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU