Årets Skistar Swedish Open är igång och med den också det officiella 70-årsfirandet av turneringen. Som värdar för firandet står Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg.

Swedish Open Magazine fick några ord med de tre inför jubileumskalaset och matcherna i Legends Dubbel.

Björn Borg kommer att ta plats i lagkaptenstolen på den svenska banhalvan under Legends Dubbel. Vi kollade vad han kommer ihåg från sitt första besök i kommunen:
– Det är alltid en fantastisk känsla att komma till Båstad. På min tid fanns det något som hette Davis Cup-skolor och 1969 var första gången jag var där. Så det är klart att just de minnena är de starkaste.

Det sägs att du kommer ihåg nästan varje boll du spelat, minns du i så fall din första match i Swedish Open?
– Det är klart att man minns en del bollar, men det är svårt att välja ut en speciell. Swedish Open är och har varit en fantastisk tävling och kommer alltid betyda mycket för mig. Det jag bäst kommer ihåg är när jag fick spela huvudturneringen för första gången, så är det förmodligen för alla svenska spelare. Sedan är det ju så klart fina minnen de år jag vunnit turneringen på hemmaplan som jag gjorde -74 mot Adriano Panatta, -78 mot Corrado Barazzutti och 79 mot Balázs Tarôczy.

Mats Wilander var varje sommar sedan han var fem år publik på Swedish Open:
– Vi bodde i tält på Skummeslöv camping och spelade tävling där och var alltid inne i Båstad någon dag och tittade. Det bästa var faktiskt att man kunde köpa bollarna som proffsen spelat nio game Ett honungsbi på besök i Gurkörten. Björn Borg är tillbaka i Båstad även denna sommaren. Tord Eriksson, Kajsa Vildängen och Mikael Lindberg vid biodlingen med för en billig penning nere i Percy Rosbergs shop!

Stefan Edberg avslutar Legends Dubbel ihop med gamla parhästen Anders Järryd. Han var aldrig och tittade på Swedish Open när han var liten:
– Däremot minns jag väl Kalle Anka-cup och alla Davis Cup-läger jag var med på. Några fina minnen är dels när jag som oseedad vann min första match i Båstad och dels Davis Cup-matchen mot Tjeckien när Henrik Sundström vände 0-2 mot Ivan Lendl.