Tennisveckan står inför dörren men det finns mer!

1097

Redan har det varit många lyckade sportevenemang i Båstad denna sommar. Landslag som tränar och diverse tävlingar i cykel och tennis. Ett sport vi har svårt att få till Bjäre är dock vattenpolo med vår avsaknad av badhus. I grannkommunen finns det dock ett framgångsrikt vattenpololag som har en del spelare från Bjäre. En av dem, Torekovstjejen Nelly Gullander, var med och tog SM-guld förra veckan. Läs mer om sporten och bragden på sidan sex.

Nu börjar då tennisveckan i Båstad. Swedish Open ska spelas och vi ser fram mot tennis i världsklass. Det var nu några år sedan vi hade svenskhopp som hade vinnarpotential men det vore härligt att se bröderna Ymer göra som svenska landslaget i fotboll nyligen gjorde i VM och ta sig en bra bit längre än de flesta trodde. Ger vi dem bra stöd och support så kanske det kan bli verklighet. Liksom att landslaget värmde upp i Båstad inför den stora tävlingen så har Ymers spelat Båstad Challenger inför deras stora tävling.

Tennisveckan innebär också mycket folk, fest och aktiviteter utanför själva spelandet. Vissa gillar det, andra inte. Det bästa är ju att det är helt frivilligt att delta och befinna sig i vimlet eller ta en tur till någon lugnare plats på Bjäre under veckan med mest bil- och krogköer.

Båstad är på sommaren mer än bara tennis. Swedish Open avlöses av Båstads första Swedish Padel Open när World Padel Tour gör sin första tävling i norra Europa. Mer om det i nästa nummer. Sen kommer ett anat mästerskap i segling, simtävlingar, swimrun och mer i skymundan så kommer det även att hållas nationella tävlingar och skånska mästerskap i bågskytte i Båstad den 12 augusti. Det kommer vi också att återkomma om när det närmar sig.

Det ansträngda dricksvattenläget på halvön har nog få missat vid det här laget. Men var vattnet kommer från och hur Bjäres vattenförsörjning fungerar märkte jag att det var många som inte kände till. En ordentlig genomgång med Jonas Håkansson på NSVA resulterade i de artiklar som belyser situationen.

Nu tar vi och är återhållsamma med slöseriet på vårt rena goda vatten så vi kan släcka törsten när vi vill med vatten från kranarna. Gräset kan vara gult, det kommer igen om det bara regnar lite.

Trevlig sommar!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU