Välkomna till Bjäre!

365

Rubriken riktar sig till alla semesterfirare, eventbesökare, sportutövare och fritidshusägare som nu anlänt till Båstad och Bjäre. Flera tennisturneringar har redan hunnits med, padel, marathon och cykeltävlingar likaså. Nu väntar två veckors tennis som inleds med damerna och avslutas med herrarnas tävlingsvecka.

Men det finns ju så mycket mer än tennis på sommarbjäre. När juli gör sin entré så är det något som händer nästan hela tiden. Den populära musikfestivalen Summer On kommer höja ljudnivån i Båstad hamn under 5–6 juli. Tillhör du en av de som inte hann med att köpa biljett innan det var slutsålt så kan jag lova att man hör väldigt bra även på stranden eller på någon av de närliggande uteserveringarna.

Men det blir inte bara populärmusik på Bjäre i sommar. Mot slutet av juli blir det två Diggiloo-konserter på centercourten där John Lundvik, Brolle, Mariette med fler uppträder. I början av augusti är det dags för dansbandsfestival på Norrviken med Barbados, Flamingokvartetten, Black Jack med fler. Dagarna efter blir det två festkonserter på Birgit Nilsson Museum med kända operasångare, Helsingborgs symfoniorkester, solister och körer. Utöver detta hålls det musikkvällar i Magnarp, Rammsjöstrand, Östra Karup, Förslöv och i Mariakyrkan kommer Jinder, Landgren, Söderman, Ranelid med flera att uppträda.

Senare i sommar blir det även Swimrun, Trail-lopp, Seglingstävlingar, Danskvällar, Veteransbilsrally, hantverksmässa, Hikingfestival för att nämna några händelser. Bjäres evenemangssommar har nu en lång varierad säsong med event från maj till oktober.

Till allt som sker och till våra härliga stränder och natur är det många som besöker. Det är alla er som jag önska välkomna till Bjäre. Vi har tradition av att ta mot gäster och vi gillar er. Att det är en bra match är alla evenemangen och glada sommarslukare ett facit på.

Bjäre NU kommer ut varje vecka hela sommaren och delas ut till alla hushåll och finns i ställ runt om på Bjäre i matvarubutiker och andra ställen där det rör sig mycket folk. Ta en under armen på vägen till stranden. Passa på att läsa om vad som händer och vilka erbjudande som vår besöksnäring, handlare och restauranger har att ge bland annonserna.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU