Vejby IF har i princip redan truppen klar inför nästa års återkomst i division 3-sammanhang. Dessutom är succétränaren Magnus Arvidsson klar för två nya år i klubben. – Något nyförvärv har vi så klart fått in, men truppen som tog oss upp i trean ska få fortsätta resan, den kapaciteten har dom, berättar Vejby IF.s sportchef Christian Jensen.

Segerruset efter den överlägsna serievinsten i division 4 i höstas har ångat av. Nu har Vejby IF fullt fokus på nästa års seriespel i division 3 sydvästra Götaland. Och detta med en i princip helt intakt trupp från den senaste säsongen.
– Dom som försvunnit är några spelare som vi redan under årets säsong lånade ut till andra klubbar för att de skulle få mer speltid, berättar sportchefen Christian Jensen.

Det innebär att Edin Hadzic och Joel Hall spelar för Grevie nästa år. Pelle Gustavsson som förstärkte Förslövs IF under den kvalfyllda hösten stannar på Bjärevallen och i röd-vitt. Jesper Dahlin, Chris Gideon och Seif al Halawi försvinner också, nya klubbadresser är ännu inte klara.

Ny spelare i Vejby IF är så här långt Stanley Batres som ansluter från spel i Högaborgs BK. Stanley, som är lillebror till Oscar Batres som redan spelar i Vejby, är fostrad i Ängelholms FF.
– Vi tittar så klart på fler spelare, berättar Christian Jensen, men dom spelare vi eventuellt tar in framöver ska vara något speciellt, resonerar Jensen.

Samtidigt har tränaren Magnus Arvidsson nu kritat på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Det har aldrig hänt förr i klubbens historia att vi kontrakterat en tränare på två år, men med Magnus var det inget snack, förklarar Christian Jensen.

Bakom Arvidsson sker dock en del förändringar. Assisterande tränaren Martin Alm tar ett kliv tillbaka och ersätts av Peter Haarala som närmast kommer från Förslövs IF. Förutom rollen som assisterande tränare blir Haarala också Vejbys nya målvaktstränare.

TEXT & FOTO: Roger Bengtsson