Vilken sommar det blev!?

409

Nu är skolorna igång och de flesta turisterna har lämnat halvön. Med facit i hand så vet vi nu att det kom mycket turister till Båstad trots pågående pandemi och inställda evenemang. Det har varit mycket folk utspritt över hela sommaren.

Flera handlare och krögare har berättat att de haft en av de bästa somrarna om man ser till businessen. Det är ju otroligt när andra turistorter ute i världen går på knäna. Men det beror väl på att Bjäre helt plötsligt blev ett bra alternativ för att kunna semestra och hålla avstånd. Visst har det väl varit lite trångt på stränder och på vissa krogar och köer men det är ju frivilligt om man vill trängas. Alternativet att gå undan finns ju alltid. Inte lika lätt att göra på bryggorna på Smögen.

Nu väntar en höst som fortsätter att präglas av corona. Det trodde nog få i mars när allt började men nu är vi här och det är väl bara att fortsätta hålla avstånd och tvätta händerna. I storstäderna oroar de sig för ökad smittspridning när samhället återgår till det normala. Vi har nu färre människor som rör sig på allmänna platser. Klarade vi sommaren utan smittoutbrott får vi väl hoppas vi även klarar hösten.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU