Kommunfullmäktiges utmärkelse Månadens person gick i december till Annika Lindström, en äkta föreningsmänniska som brinner för sin förening Västra Karups IF och för föreningens verksamhet lika mycket för sin egen skull som för att skänka glädje åt andra och värna om föreningens fortlevnad och utveckling.

Annika har spelat fotboll i hela sitt liv. Sedan två år tillbaka sitter hon i föreningens styrelse som kassör.
– Det är kul att bli uppmärksammad. Jag brinner för Västra Karup, både för idrottsföreningen och för byn. Här finns en gemenskap och sammanhållning som är något utöver det vanliga, säger Annika.

Annika är född och uppvuxen i Västra Karup men lämnade under några år. Vid 17 års ålder gick Annika till Statena IF i Helsingborg och spelade i med i allsvenskan. Den karriären fick ett slut 2005 på grund av skador. Några år senare ville hon prova på fotbollen igen och då i Västra Karup.
– Jag provade att börja spela lite igen hösten 2007 och det gick bra. Då trodde jag inte att jag skulle spela så här länge.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
”En äkta föreningsmänniska som brinner för Västra Karups IF och genom sitt genuina engagemang skänker hon glädje åt alla i föreningen såväl barn, ungdomar som seniorer. Hennes ledarstil präglas av välkomnande, ömsesidig respekt och hon lever efter mottot – ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”.”
I föreningens framtidsplaner finns en ny sport.
– Vi vill bygga en padelbana. Det kan vara ett sätt att vara kvar i föreningen även för de som är för gamla för att spela fotboll i något av lagen.


Annika Lindström i VKIFs nyuppfräschade klubblokal.

Lagen kommer nu bli fler i föreningen.
– Vi skapar en förening i föreningen och bildar ett damlag i division 4. A-laget blir kvar i division 2. Det är många tjejer som vill spela fotboll och med detta laget får fler möjlighet att vara med.

Just nu har Annika fullt upp med att arrangera Bjäre Cup.
– Det är 90 lag anmälda och mycket som ska styras upp runt det hela. Det är dock bara roligt för att det är kul att det är så många barn som gläds av att spela där.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON