Att underlätta gör allt lite smidigare

417

Nu är det många trafikljus utmed Köpmansgatan. På flera platser håller de på med arbeten i gatan och på trottoarerna. Vid tillfällen blir det långa köer. Men till de som inte är så kövana skulle jag vilja ge ett råd: Om du sitter i kön, blockera inte infarter/utfarter till/från andra gator! Att blockera dessa är bara att göra situationen ännu värre. Trots att det är kö så går det att underlätta trafikflödet genom att visa hänsyn och vara lite smart.

Om några veckor är vägarbetena som kräver trafikljus och tillfälliga vägar klart. Sen återstår arbetet med att göra fint längs upprustade vägen. Detta kommer dock till viss del inte att göras förrän i höst eller senare. Planteringar av träd och annat kommer göras när det är lämpligt av planteringstekniska skäl. Säkert kommer dock vissa gnällisar på Facebook att klaga på att det inte blev fint nog längs Köpmansgatan. Det får vi nog stå ut med.

Tack till alla ni som läser Bjäre NU. Vi har fått resultatet av en läsarundersökning som RAM gjort. Den visar att ni är väldigt många som läser tidningen. Mer om den undersökningen kommer vi redovisa framöver.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU