BÅSTAD 2022-06-21 KL. 16:00

15 000 festade tillsammans i hamnen under helgen

Av Erik Persson

Sveriges festivalsäsong är igång och på tur stod Summer On - Båstads sommarfestival på stranden med välkända namn så som Veronica Maggio, Miriam Bryant och Otto Knows för att nämna några.

15 000 festade tillsammans i hamnen under helgen
Årets Summer On 2022 Foto: Fabian Wester

Sedan starten, 2015, har festivalen mitt i Båstads pulserande hamn stått för en hög kvalitet av artister - En standard som i år nådde nya höjder.

– Årets line-up innebar vår största artistbudget någonsin. Vi har alltid levererat hög kvalitet, men unikt för i år var vår bredd av artister, säger Fredrik Strebel, en av arrangörerna för Summer On.


På bild, Fredrik "Fegge" Olofson och Fredrik Strebel. Foto: Fabian Wester


Festivalen kunde återgå till publiksiffror från tiden innan pandemin och välkomna 15 000 festsugna besökare under helgen, vilket fick det två senaste turbulenta åren för kultur -och nöjesbranschen att kännas som ett minne blott.

– Till ytan vill vi inte bli större, festivalen är platsen och gör oss unika, sen tänker vi alltid på hur vi kan utveckla besökarens upplevelse och upprätthålla vår exklusivitet. Med det sagt är vi är nöjda med årets festival. Detta var vår sjätte upplaga och festivalens populäritet fortsätter att stadigt växa, avslutar arrangören.

Med en stor mängd människor i cirkulation innan -och utanför festivalområdet, fanns en förstärkt säkerhet på plats i hamnen, då man ville förebygga eventuella stökigheter.

– Arrangören ansvarar alltid för området, sen har vi haft en bra dialog tillsammans. Vi hade en polisstyrka på plats under hela festhelgen och kände oss trygga inför uppgiften att ge besökarna en bra helhetsupplevelse av evenemanget, säger Sara Merbom, kommunpolischef.

– Med undantag för nedskräpning, berusning och ringa narkotikabrott blev det en lugn helg för oss, där musiken kunde stå i fokus, avslutar kommunpolischefen.

Nu blickar arrangörerna redan fram emot nästa års upplaga, med ett första släpp av biljetter för sina mest hängivna följare.