BÅSTAD 2023-05-05 KL. 19:43

Akademi Båstad firade 20 år med ett party

Av Peter Jakobsson

För att fira att Akademi Båstad fyller 20 år så bjöd skolan in nuvarande, kommande och gamla elever samt andra berörda till skolan och bjöd på lite festligheter. På våningarna över biblioteket på Kunskapscenter Agardh var det god stämning då fredagskvällen inleddes.

Akademi Båstad firade 20 år med ett party
Ulrika Krämer är rekotor för Akademi Båstad Gymnasium. Foto: Peter Jakobsson

På skolans två plan var det olika aktiviteter i form av att visa upp skolan, tipsrunda, prova på lite golf- och tennisutmaningar. Det bjöds på pizzabitar, snittar och alkoholfritt bubbel. Runt 300 personer hade samlats och stämningen var på topp. Från högtalarna ljöd det partymusik mixad av DJ Fabian Röst.

Vissa nuvarande elever på skolan hade ställt upp för att visa skolan från dess bästa sida för de besökande.
– På Strandängsskolan var det lite trångt och här är det så öppet, luftigt och härligt, berättar Matilda Palm som går i tvåan på skolan och var en av eleverna på skolan som visade runt för både kommande och gamla elever som besökte skolan under firandet.


Matilda Palm går på skolan och skulle fira vidare senare på kvällen. Foto: Peter Jakobsson


Akademi Båstad Gymnasium har kämpat en tid med att det varit lite för få elever för skolans bästa. Drygt 200 elever går på skolan i dagsläget men i årets gymnasieval hände positiva saker. 98 nya elever väntas till nästa läsår, ett högre antal än på många år.
– Både vuxna och ungdomar har nog sett de ansträngningarna vi gjort för att visa upp skolan och det verkar gett resultat, kommenterade Ewa Nilsson Winqvist som är rektor för Akademi Båstad yrkeshögskola och som trivdes bra i minglet på 20-årsfirandet.


Akademi Båstad firade 20 år. Foto: Peter Jakobsson


Även en del politiker hade tagit sig till firandet. Bland elever, lärare och andra sågs kommunalrådet Johan Olsson Swanstein (M), Socialdemokraternas främste företrädare Ingela Stefansson samt utbildningsnämndens ordförande Håkan Hagström (M). De smakade på vad som bjöds och minglade bland de andra. Att skolan ökat sin popularitet är något som politikerna jobbat för och nu händer det.
– Helt fantastiskt med 98 nya elever som det ser ut nu. Det behövs och är bara bra för skolan, väldigt glädjande och vi hoppas att det kommer hålla i sig framöver, kommenterade Johan Olsson Swanstein.

Som en företrädare för skolan var rektor Ulrika flitig med att välkomna och prata med alla som kommit till firandet.
– Det är kul att så många kommit och vill vara med, säger Akademi Båstads rektor Ulrika Krämer som var tjusig i den silverfärgade hatten kvällen till ära.

Stämningen var på topp och flera laddade inför att fortsätta fira senare på kvällen.
– Vi har firat lite under lektionerna idag och nu detta på seneftermiddagen. En del av de som är över 18 år ska till Pepes och festa senare men jag ska ut och äta med mina kompisar för alla är inte över 18 än och vi vill hålla ihop, förklarar Matilda Palm.


Pizza och alkoholfritt bubbel serverades. Foto: Peter Jakobsson
Det bjöds på snittar. Foto: Peter Jakobsson
God stäming under firandet av Akademi Båstad. Foto: Peter Jakobsson
Ulrika Kärmer och Ewa Nilsson Winqvist. Foto: Peter Jakobsson
För musiken stod DJ Fabian Röst. Foto: Peter Jakobsson
Radio Båstadprofilen Robert Benckert hjälpte till att höja stämningen. Foto: Peter Jakobsson
Flera politiker var på plats för att fira skolan. Foto: Peter Jakobsson