Klik venligst
BÅSTAD 2022-04-30 KL. 07:03

Båstad Camping jubilerar med en familjefestival

Av Peter Jakobsson

Första april öppnade Båstad Camping för säsongen. Bara några veckor senare var det helt fullbelagt med gäster när det vankades påsk. I år har nuvarande ägarna drivit campingen i 10 år och det firas med en familjefestival.

Båstad Camping jubilerar med en familjefestival
Isac Uddling och Nicolin Mathiasson visar platsen där festivalen ska hållas. Foto: Peter Jakobsson

Påsken blev ett startskott för Båstad Camping som visserligen hade öppnat några veckor tidigare men var fullbelagd till påskhelgen. En del har ändrat sig på campingen till säsongen men den stora nyheter är en festival som ska hållas i början av juni.
– Vi firar i år att det är tio år sedan Micke och Nilla tog över campingen så vi ville göra något stort firande av det, berättar Nicolin Mathiasson som driver campingen tillsammans med föräldrarna Micke och Nilla.
– Vad vi skulle göra, som kunde vara stort, fick vi spåna lite på men mynnade sedan ut till att göra en tvådagars festival, säger Isac Uddling, platschef på Båstad Camping samt även ansvarig för sommarens festival.

Tanken blev att skapa en familjefestival, något de såg saknades bland evenemangutbudet på Bjäre.
– Vi vill att det ska finnas något för folk i alla åldrar. Mormor och morfar kan komma med sitt barnbarn och ha det bra. Aktiviteter, mat och dryck på området ska finnas för alla. Så även musiken som vi tror uppskattas över generationsgränserna, förklarar Isac.

Tidigare på dagen är det mer inriktat för barn och på kvällen mer för vuxna. Festivalområdet blir mellan campingens infart och Inre Kustvägen. En plats som tidigare använts för olika tillställningar.
– Exakt hur allt blir på festivalen är inte spikat än men den stora idén är satt, säger Isac.
– Vi har ett evenemangsföretag som hjälper oss också, de är bättre på att genomföra festivaler och vi är bättre på att driva camping, säger Nicolin insiktsfullt.

Festivalen kommer att gå av stapeln 4-5 juni och heter ”Sommartider på Båstad Camping”. Bland de bokade artisterna finns Hasse Andersson, Micke Syd & Tommy Ekman, Christina Lindberg och countryartisten Martin Nilsson.
– Namnet på festivalen är en vink till att Micke Syd och Tommy Ekman från Gyllene tider kommer och uppträder, säger Nicolin.

Olika avdelningar kommer finnas inom festivalområdet, bland annat en där alkohol får serveras och en kids corner.
– Vår ambition är att detta ska bli en årligen återkommande festival. Vi vill att man firar in sommaren med Båstad Camping, förklarar Isac.

Precis som alla som arrangerar utomhusevent så hoppas de få bra väder.
– Vi får väl be till vädergudarna och hålla alla tummar att det inte blir ruskväder, säger Isac.
På campingen finns fler nyheter än en festival. Restaurangen har delvis byggts om och blivit mer av en riktig restaurang med större meny med medelhavsinspirerad mat.
– Vi vill att Restaurang Torget ska vara lite mer som en egen verksamhet och inte bara en del av campingen. Restaurangen är till för alla, inte bara de som bor på campingen, säger Nicolin.
– Det byggs mycket och många flyttar in i närområdet runt campingen och de ska känna sig välkomna till restaurangen, säger Isac.

På campingområdet bygger de även reparationspunkter för cyklar.
– Det är en del som cyklar Kattegattleden som tältar hos oss och då kan de mecka lite med cyklarna också, säger Isac.

Förra årets nyhet, turisttåget Morris, återkommer till sommarens högsäsong.
– Vi har inte spikat hur vi ska köra men liknande förra året då vi körde mellan campingen och Båstad några gånger per dag, säger Nicolin.
– Vi kommer även att använda tåget som ett partytåg för de som ska på Summer On och bor hos oss, säger Isac.

Båstad Camping driver även Skummeslövs havsbad sedan förra säsongen.
– Där bygger vi nu en barnpool som kompletterar den större poolen, förklarar Nicolin.

Badets café tänker de öppna runt Kristihimmelsfärd och badet väntas öppna till skolavslutningen.