Klik venligst
BÅSTAD 2024-06-17 KL. 15:29

Båstadbo köpte heroin – greps av polis

Av Rickard Gustafsson

Direkt efter att narkotikaaffären var klar slog polisen till. Nu döms en båstadbo i 35-årsåldern till skyddstillsyn för narkotikabrott.

Båstadbo köpte heroin – greps av polis
Polisen hade koll på adressen där knarkaffären genomfördes och båstadbon greps på bar gärning. Foto: Adobe Stock/Genrebild

I augusti ifjol begav sig båstadbon till en adress i centrala Halmstad för att köpa heroin. Vad han dock inte kände till var att polisen hade span på platsen där knarkaffären genomfördes.

Så fort pengar och droger bytt händer ingrep polisen och båstadbon greps med knappt fem gram heroin. I husrannsakan i mannens dåvarande bostad i Laholm gjorde polisen fynd av över 600 narkotikaklassade tabletter.

Mannen som är i 35-årsåldern åtalades för narkotikabrott och erkände rubbet när rättegången nyligen avgjordes i Halmstads tingsrätt.

Han vittnade om att han för sex-sju år sedan blivit beroende av opiater efter en allvarlig handskada som krävde flera operationer och att han försöker göra sig kvitt beroendet.

I normala fall är påföljden fängelse, men rätten valde att ge båstadbon en andra chans. Orsaken är att han på egen hand tagit tag i sina missbruksproblem och påbörjat ett behandlingsprogram.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska även fortsätta följa det vårdprogram som inletts.