Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-09-03 KL. 07:30

Biblioteket i Båstad får utökade öppettider

Av Peter Jakobsson

Många reagerade på de korta öppettiderna på Båstad bibliotek nu efter sommaren då lättnader kring pandemin införts på många håll men inte på biblioteket. Tisdag och torsdag var det helt stängt och på fredag endast förmiddag. Nu ska det åter bli öppet sex dagar i veckan.

Biblioteket i Båstad får utökade öppettider

Skolelever som vill gå till biblioteket efter skolan för att plugga och göra läxor kunde endast göra detta en kort tid efter skolan två dagar i veckan. Orsaken till de korta öppettiderna sas vara att det saknades medel för att kunna anställa personal för att kunna hålla öppet. Detta efter att viss personal slutat. Nu har biblioteket kunnat anställa några vikarier tillfälligt och därmed utöka öppettiderna.

Den styrande politiska koalitionen Samverkan för Bjäre försvarade läget med att biblioteksverksamheten sedan 2015/16 till viss del har finansierats med statliga resurser. När de försvinner måste kommunen skjuta till mer pengar eller så måste en förändring av verksamheten ske. De menade att de inte har minskat resurserna till biblioteken men inte heller skjutit till medel under 2021. I SfBs budget för 2022 finns dock två miljoner extra till biblioteksverksamheten.

Från den 6 september håller biblioteket i Båstad öppet måndag 13-18, tisdag och onsdag 10-16, torsdag 13-16, fredag 10-15, lördag 10-14 och söndag stängt.

Text & foto: Peter Jakobsson