Klik venligst
BÅSTAD 2022-05-06 KL. 06:00

Bil-Månsson stänger verkstaden i Båstad

Av Carina Nilsson

Bil-Månsson stänger sin verkstad i Båstad i mitten av maj. Kunderna kommer att hänvisas till företagets bilverkstad i Ängelholm eller till deras övriga anläggningar i Skåne.
– Det är så klart väldigt tråkigt och det handlar om en kombination av olika orsaker, säger Björn Pettersson som är vd för Bil-Månsson.

Bil-Månsson stänger verkstaden i Båstad
Bilmånsson väljer att koncentrera verkstadsdelen till Ängelholm och företagets övriga anläggningar. Foto: Joakim Ormsmarck

Bil-Månsson har meddelat de kunder som berörs av stängningen. Exakt vilket datum stängningen ska ske är inte bestämt men det kommer att bli i mitten av maj. Bakgrunden till stängningen är en kombination av olika saker enligt Björn Pettersson.
– Det handlar bland annat om att det är svårt att hitta personal till Båstad. Det är generellt svårt att hitta duktiga tekniker och bilmekaniker i hela regionen men en liten enhet blir väldigt sårbar vid sjukdom och annan frånvaro. Vi har två anställda tekniker och en arbetsledare i Båstad, och det blir tufft för den som är på plats om den andre är borta, säger han.

Björn Pettersson ser också att företaget skulle ha behövt göra stora investeringar i anläggningen om de skulle ha stannat kvar.
– Om vi hade valt att vara kvar så hade vi behövt rusta upp anläggningen ordentligt för att möta framtidens krav med elbilar och annat, säger han.

Även om verkstaden stänger kommer de att hålla lite öppet under hösten för de kunder som har sina däck på däckhotell.
– De kommer att få möjlighet att förvara sina däck fram till hösten och kan sedan byta sina däck under två veckor i höst. Sedan finns det såklart möjlighet för kunderna att anlita oss för alla tjänster i Ängelholm, säger Björn Pettersson.

Verkstaden i Båstad har tre anställda. Alla har erbjudits att arbeta vid företagets andra anläggningar.
– Två av dem har tackat ja till att jobba i Ängelholm och den tredje personen har inte bestämt hur han vill göra ännu. Vi är såklart glada om de stannar i företaget, det är tre duktiga anställda, säger Björn Pettersson.

Bil-Månsson äger både lokalen och tomten på Köpmansgatan där verkstaden finns.
– Vi har inte bestämt vad som ska hända med lokalen än, men det lutar åt att den kommer att hyras ut eller att säljas. Det är ett bra läge i Båstad, men jag vet inte vad detaljplanen säger, om den kan användas för annan verksamhet exempelvis, säger Björn Pettersson.