Av Peter Jakobsson
På torsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten ett larm till Ham on Rye vid stationstorget i Hemmeslöv.
Något hade börjat brinna och utvecklade rök. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde konstatera att det som utvecklat rök har självsläckt. De ventilerade ut lokalen och gick genom så det inte fanns något annat som brann eller var konstigt.
Den röken som ändå hade kommit ut i lokalen ställer nu till det för ägarna.
– Vi vet inte var som hänt riktigt men det ser inte att vara så farligt. Det kommer vara lite att sanera men fastighetsägare och försäkringsbolag ska gå genom det så vi får reda på hur vi går vidare, förklarar Moa Johansson som driver Ham on Rye.
Räddningstjästen kontrollerade lokalen och ventilerade ut rök. Foto: Privat
Incidenten gör att de nu och en tid framöver får ha stängt.
– Det är lite chockande och tråkigt, säger Moa.
På lördag skulle de ha ett event med en Vilt- och vinkväll.
– Det var fullbokat och nu får vi ställa in. Det är förbaskat tradigt, men inget att göra åt. Vi får försöka köra det senare, konstaterar Moa.
Moa Johansson och Marlene Davidsson är kocken och bagerskan som driver Ham on Rye. Foto: Peter Jakobsson/Arkiv
Just nu har de förhoppning om att kunna öppna till slutet av nästa vecka men en del frågetecken återstår.