Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-04-24 KL. 08:00

Digitalt Draknäste utmanade eleverna på Apelrydsskolan

Av Joakim Ormsmarck

I förra veckan genomförde Båstads båda Rotaryklubbar för andra året sitt så kallade Draknäste. En möjlighet för UF-företagare att sälja in sin affärsidé till en jury och vara med och tävla om ett första pris bestående av en ledarskapsutbildning i Rotarys regi.

Digitalt Draknäste utmanade eleverna på Apelrydsskolan

En av de drivande bakom projektet är Ingrid Thuresson som representerar Båstad Rotaryklubb. Tillsammans med sina kollegor i den egna klubben och representanter från byns andra klubb, Carl Johan Bernadotte Rotaryklubb var hon förra året med och drog igång satsningen, då med UF-företag från både Akademi Båstad och Apelryd.
– I år var det enbart Apelryd som deltog och totalt var det tolv företag som pitchade, inleder Ingrid. I år genomfördes allt digital och Jonas Blanck hade sett till att allt flöt riktigt bra.

Hur gick det?
– Som vanligt var det stor variation mellan de olika företagen och den utmaning de alla haft har såklart varit att ingen kunnat ses. Framförallt tror jag att det begränsat de företag som har som affärsidé att producera en faktisk produkt. Men överlag kändes det som att alla lagt ner mycket tid och engagemang i sina företag.

Juryn, som bestod av totalt sju personer, kommer nu att sammanställa allt de fick med sig från den intensiva förmiddagen och den 17 maj kommer vinnaren att offentliggöras.
– Vi hoppas att vi kan presentera vinnaren och dela ut priset på plats på Apelryd den dagen. Vinnaren får en ledarskapsutbildning, RYLA, som genomförs i Rotarys regi under en helg våren 2022. En riktigt bra utbildning att ha med sig i sitt CV.

Har du några andra tankar efter att ha hört alla presentationer?
– Faktiskt har alla ungdomar något gemensamt i sina tankar och det är strävan efter att arbeta med hållbarhet, på alla plan, som en naturlig del i arbetet. Även välgörenheten är en viktig del i projekten vilket känns väldigt bra inför framtiden, avslutar Ingrid Thuresson.


Text: Joakim S Ormsmarck