BÅSTAD 2022-09-05 KL. 13:00

Efterlyser ny toalett på Lyckantorget

Av Carina Nilsson

Valter Olsson från Grevie efterlyser en offentlig toalett vid Lyckantorget, och önskar att kommunen kunde öppna den toalett som fanns där innan.

– Det finns ett stort behov av en toalett där, inte minst sedan vi äldre fick gratis resor vilket gör att många fler åker buss, säger han.

Efterlyser ny toalett på Lyckantorget
Lyckantorget skulle behöva en ny offentlig toalett anser Valter Olsson från Grevie. Foto: Carina Nilsson

Kommunen hade under många år en offentlig toalett vid Lyckantorget. Men upprepad skadegörelse och vandalisering ledde till att toaletten till sist fick stängas.

Valter Olsson föreslår att man skulle kunna utrusta den med rostfritt i stället för porslin.

– Detta finns på flera andra offentliga toaletter och är inte lika lätt att slå sönder, säger han.

Hans Paganus som är fastighetschef på Båstads kommun säger dock att kommunen inte längre har tillgång till den toaletten.

– Kommunen hyrde toaletten av en privat fastighetsägare. Men på grund av upprepad skadegörelse gick det till sist inte att ha den öppen. Toaletten är numera uthyrd till ett bussföretag som behöver den till sina chaufförer, säger han.

Hans Paganus håller däremot med om att det behövs en offentlig toalett på platsen.

– Man kan använda toaletterna i biblioteket, men det skulle behövas en till i den här delen av Båstad, som är öppen under längre tid än bibliotekets. Vi för diskussioner om det, och tittar på om det går att få till en toalett på kommunal mark. Vi ser också att det finns ett stort behov av en toalett här, men tyvärr kommer vi inte att kunna lösa frågan den närmsta tiden, säger Hans Paganus.