Klik venligst
BÅSTAD 2024-06-16 KL. 22:58

"Fantastisk festival – men en sjö i tältet"

Av Per Brolléus


Emilia Andersson och Ebba Nironen-Hellgren från Eskilstuna n

Summer On i Båstad är över för den här gången. Det blev två kvällar med perfekt festivalväder – bortsett från lördagseftermiddagen då ett par timmar långt ösregn sänkte partystämningen rätt rejält.

– Sen var det en helt fantastisk kväll och eb magisk festival, säger Ebba Nironen-Hellgren från Eskilstuna som besöker Summer On varje år.

Men den där fantastiskt fina partykvällen avrundades med en chock när Ebba och kompisen Emilia Andersson kom till tältet på Båstad Camping sent på natten. Det visade sig att de hade placerat sitt lilla tvåmannatält på en plats som låg nästan en decimeter lägre än gräsmattan runtom.

17 000 besökte Summer On i Båstad. Foto: Fabian Wester, Per Brolléus

– Det var en sjö i tältet, inte jättekul, säger Emilia, som trots det jobbiga läget hade kunnat sova hyfsat i några timmar.

Under lördagseftermiddagen kom upp emot 20 millimeter regn, men just det regnet, alltså när det föll, tog inte Ebba och Emilia någon större skada av.

– Nej, vi var smarta och hade regnponchos, men det var många inne på festivalen som inte hade det. Dom var dyngblöta hela kvällen.

Vad var då bäst? Bolaget? Maggio? Stenström? Peg? Eller kanske danska Lukas Graham?

– Det går inte att slå fast, menade tjejerna när de packade ihop alla blöta prylar innan de skulle ta sig an den fyra timmar långa hemresan till Eskilstuna igen.

– Känslan, den totala känslan är det som är bäst, menar Emilia.