Klik venligst
BÅSTAD 2023-03-21 KL. 14:08

Fastighetsskötare fick gå efter avslöjande på nätet

Av Carina Nilsson

En fastighetsskötare som har jobbat på Strandängsskolan har fått sluta sin anställning efter att det har framkommit att han har försökt ta kontakt med tonårspojkar i sexuellt syfte, vilket avslöjades på en nätsajt i helgen.

Fastighetsskötare fick gå efter avslöjande på nätet
Via internet sökte mannen kontakt med ungdomarna, bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Strandängsskolans rektor John Brogård har gått ut med information till alla föräldrar angående en fastighetsskötare som har jobbat på skolan. Mannen har varit anställd av Båstadhem och har haft Strandängsskolan som ett av sina ansvarsområden.

Efter att det framkommit att mannen har försökt ta kontakt med tonårspojkar på internet i sexuellt syfte blev han även uthängd på nätet.

– Vi fick information från Båstadhem om det här och efter det gick vi ut med information till alla vårdnadshavare så snabbt som möjligt. Vi har inga indikationer på att något skulle ha hänt på skolan eller i samband med skolan, men vi har en beredskap för att ta hand om det ifall det kommer upp saker eller reaktioner från elever och vårdnadshavare, säger John Brogård.

Han har varit noga med att hålla informationen saklig.

– Det var ett chockartat besked men samtidigt får man inte glömma att det är en människa det handlar om, säger han.

Skolan har inte gjort någon polisanmälan men har en dialog med polisen.

– Vad vi vet nu så har ingenting hänt på skolan och därmed finns det ingenting att anmäla, men vi har som sagt också en beredskap för att hantera ny information, säger John Brogård.

Han väntar sig fler samtal under onsdagen och berättar att all personal på skolan och elevhälsan är beredda på att hantera frågor och oro från elever och vårdnadshavare.

Lisbeth Nilsson, som är vd på Båstadhem, bekräftar för Bjäre NU att mannens anställning har avslutats.

– Han hade en provanställning och när vi fick den här informationen valde vi att avsluta anställningen under måndagen efter att vi hade haft kontakt med både vår arbetsgivarorganisation och de fackliga organisationerna, säger hon.

Hon berättar vidare att Båstadhem gjorde samma bakgrundskontroll av personen som görs på alla nyanställda.

– Vi begär in referenser och utdrag ur belastningsregistret och det fanns ingenting tidigare som indikerade på detta. Det här kom som en chock för både mig och alla våra anställda. Vi har samlat all vår personal och erbjudit dem samtalsstöd och vi har även erbjudit samtalsstöd till vaktmästaren som nu har slutat hos oss, säger Lisbeth Nilsson.