Klik venligst
BÅSTAD 2022-03-30 KL. 14:00

Felipe fick fin facklig utmärkelse

Av Carina Nilsson

Felipe Martinez från Båstad har fått utmärkelsen årets rekryteringsstjärna av fackförbundet Vision med 200 000 medlemmar i Sverige.

Felipe, som är anställd i Laholms kommun, får priset bland annat för sitt fackliga arbete där han med stort engagemang har skapat medlemsaktiviteter och digitala utbyten mellan olika kommuner under pandemin.

Felipe fick fin facklig utmärkelse
Felipe fick pris som årets rekryteringsstjärna. Han fortsätter såklart att rekrytera nya medlemmar och har välkomstpaket klara. Foto: Carina Nilsson

Felipe Martinez kom med i fackförbundet Vision av en slump när han jobbade på socialkontoret i Laholm.

– För fyra år sedan var det en kollega som lockade med att Vision hade Laholms bästa julbord. Det ville jag såklart inte missa, och kort därefter blev jag invald i styrelsen i lokalavdelningen. Sedan dess har det rullat på, säger han och fortsätter:

– Jag har fått väldigt mycket fina värderingar, kollegor och kompetensutveckling i facket vilket jag är väldigt tacksam för. Jag har också märkt att man kan göra skillnad vad gäller arbetsmiljön och mycket annat som fackligt engagerad.

Felipe Martinez jobbar numera som coach och handledare på Laholms kommuns arbetsmarknadsenhet. Under pandemin lade han ner ett stort engagemang och mycket tid på att öka samarbetet mellan olika kommuner.

– Jag har alltid trott på bra samarbeten och att vi kan lära av varandra. Vi skapade digitala event där fler och fler avdelningar av Vision hakade på. Ämnena var allt ifrån lönecoachning och klimatsmart mat till HBTQ med Babsan som föreläsare, säger Felipe.

Felipe är förstås väldigt glad åt utmärkelsen årets rekryteringsstjärna.

– Någon på lokal nivå har nominerat mig och sedan har det räckt hela vägen till nationell nivå. Det är extra kul att man kan komma från en liten ort, där man inte har särskilt mycket pengar, och få den här utmärkelsen. Sedan har jag inte gjort allt ensam, vi har haft ett bra samarbete i Vision både på lokal och nationell nivå.

Just nu håller han och kollegan Ariant Plava på att lansera en pod-cast som fått namnet Ett steg framåt.

– I podden ska vi belysa frågor om inkludering, jämställdhet och mångfald på jobbet. Vi bjuder in olika sakkunniga personer som gäster och förhoppningsvis kan det bli bra och givande diskussioner.

Felipes engagemang har lett till att fler i Laholm har blivit fackliga ombud och att man har rekryterat fler medlemmar.

– Mitt mål är att lyfta upp fler som kan vara ambassadörer för Vision, säger han.

Priset som årets rekryteringsstjärna består mest av äran. Felipe kommer att få åka till Stockholm och ta emot ett diplom under förbundsstyrelsens årsmöte som ska hållas i september.

– För mig är det en jättestor ära och jag känner mig väldigt hedrad över att få det här priset, säger Felipe Martinez.

Utdrag ur motiveringen som gav Felipe utmärkelsen:
Vinnaren har bland annat lagt ner hjärta och själ och sena nätter på att skapa medlemsaktiviteter för Vision-medlemmar runt om i Sverige och inte bara för oss i kommunen. Hen har skapat samarbeten runt om i Sverige och brutit mönster och gränser för att öka Vikänslan i Vision.