Klik venligst
BÅSTAD 2023-05-04 KL. 17:20

Flera bilister överraskades av ny parkeringsregel - fick böter

Av Peter Jakobsson

Flera bilister överraskades av ny parkeringsregel - fick böter
Sedan strax efter årsskiftet gäller regeln om att det är parkeringsförbud på vissa kommunala parkeringar den första tisdagen i månaden. Foto: Peter Jakobsson

På tisdagen 2:a maj var det flera bilister i Båstad som fick parkeringsböter och blev förvånade. Vad de såg vid parkeringarna var att det fanns en ny tilläggsskylt med en liten parkeringsförbudssymbol och texten ”1:a tisd. i månaden kl: 06-16”
– Det är där för att vi ska kunna sköta underhåll på parkeringarna, förklarar Marie Eriksson, Park och Gatuchef på Båstads kommun.

Att flera blev varse om den nya regeln just på tisdagen 2 maj var troligen för att då lappades ett antal bilar med böter.
– Skyltarna har faktiskt suttit uppe sedan strax efter årsskiftet och en del kanske har varit dåliga på att uppmärksamma det, säger Marie.

Parkeringarna det gäller är den vid Musikhuset på Ängelholmsvägen och parkeringen bredvid Pizzeria Picasso på Köpmansgatan samt några parkeringsfickor på Stinsvägen vid nya stationsområdet.
– Vi har sett att vi behöver öka skötseln på våra parkeringar för att städa och laga med mer. Med detta fönstret om en dag i månaden kan vi planera upp arbeten på parkeringarna som inte går att utföra när bilar står där.

Om det verkligen gjordes något på dessa parkeringar på första tisdagen i maj är oklart.
– Tanken är att vi ska utnyttja alla de dagarna då det är parkeringsförbud för att göra skötsel, förklarar Marie.


Vid Musikhuset bakom Vårdcentralen i Båstad gäller nu p-förbud en dag i månaden. Foto: Peter Jakobsson