Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-07-24 KL. 10:00

Ideella krafter sköter minigolfbana

Vid Malenbadet finns en minigolfbana av äldre snitt. De senaste åren är det Idéhotellet som driver verksamheten. Detta ger personer med fysiska eller psykiska svårigheter en vettig sysselsättning och meningsfull vardag.

Ideella krafter sköter minigolfbana
Pia Hjalmarsson är drivande på Idéhotellet som driver minigolfbanan vid malenbadet.

Det är sjude året som Idéhotellet driver minigolfbanan. Till denna säsong var det inte klart att de skulle få förlängt avtal. Kommunen som äger marken sökte efter någon som kunde driva det men det var ingen annan än Idéhotellet som var intresserade.

Idéhotellet är en ekonomisk förening som hjälper människor som har psykisk ohälsa att komma tillbaka till en meningsfull och fungerande vardag.
– Vi jobbar med idéer som gör att personer med svårigheter kan få ha ett riktigt jobb. Det är folk som är på väg att bli utförsäkrade. Dessa har lönebidrag vilket gör att vi får skapa intäkter för resten av deras löner. Vi vill att människor med psykisk funktionsnedsättning går från att vara en ekonomisk belastning till att bli en samhällsekonomisk vinst. Det gör vi med minigolfbanan, en loppis i Boarp och en stuga vi hyr ut, berättar Pia Hjalmarsson som är en av de drivande på Idéhotellet.

Minigolfbanan vid Malenbadet har funnits länge, exakt hur länge är oklart.
– Vi vet inte riktigt hur gammal den är men det kommer förbi vuxna som berättar att de spelade här som barn, berättar Pia.

Anläggningen har 18 banor som är gamla och på vissa plaster lite slitna men går utmärkt att spela på.
– I år visste vi inte att vi skulle driva banan förrän en månad innan öppning så vi har inte hunnit förbereda och fixa till så mycket än. Sen vet vi inte om vi får driva det nästa år så vi kan inte lägga ner för mycket på den, förklarar Pia.

Allt blir dock gammalt med tiden och föreningen har begränsade resurser.
– Vi har fått lite hjälp av Kenneth Wärme och Kenneths bygg inför årets öppnande, berättar Pia.

Runt banorna är det buskar och träd som växer liksom gräset.
– Vi klipper gräset och fixar men vi skulle behöva lite hjälp med resten av växtligheten. Vi har dock inte så stora resurser så om någon vill ställa upp och hjälpa till så vore det välkommet, säger Pia.

Minigolfbanan har nu öppet varje dag fram till mitten av augusti.
– Är det regn håller vi stängt för då är det inga som vill spela, annars är det öppet.

Text & foto: Peter Jakobsson