Klik venligst
BÅSTAD 2024-05-15 KL. 06:50

”Känns hedrande och ett bevis på att vi gör rätt”

Av Peter Jakobsson

Organisationen Företagarna delar årligen ut priser till företagare som utmärker sig och sin business på ett gott sätt. I år överraskades Lena Odenholt Söderblom när hon utsågs till Årets Företagare i Båstad för hennes butik Köpmansgatan Fashion.

”Känns hedrande och ett bevis på att vi gör rätt”
Lena på Köpmansgatan Fashion utsågs till Årets Företagare på Bjäre. Foto: Peter Jakobsson

Företagarna hyllar duktiga och drivna företagare. Nyligen fick Lena Odenholt Söderblom som driver Köpmansgatan Fashion i Båstad utmärkelsen Årets företagare. I motiveringen finns att läsa: ”Lena har inte bara skapat ett företag utan också ett nav för samhället. Genom att förstå och svara på lokala behov har hon lyckats skapa en verksamhet som inte bara erbjuder produkter och tjänster utan också en plats för gemenskap och samhörighet.”

Priset delades ut på en galafest och Lena blev rejält överraskad.

– De övertalade mig att gå på festen så jag anade att det var något men jag visste inget. Sen mot slutet av kvällen tänkte jag att det inte var något men när det blev dags för priset ”Årets företagare” kom det upp bilder på mig. Jag blev väldigt överraskad och så klart glad och känner mig hedrad, säger Lena.

Företagandet är något som följt Lena genom hela livet.

– Många i min släkt har varit egna företagare. Pappa hade företag, min bror och jag har varit med och drivit företag länge. Det är en livsstil som hängt med mig länge. Man gör precis allt som företagare och jobbet tar aldrig slut. Men det är värt det, förklarar Lena.

Lena har drivit Köpmansgatan Fashion i sex år. Bakom henne står Stina som ska jobba i butiken över sommaren. Foto: Peter Jakobsson

Företagarlivet innebär långa dagar och ett stort ansvar.

– Jag tycker det ger en kick att vara egen företagare och lyckas bra. Jag går inte till jobbet en enda dag och tycker det är jobbigt. Det är kul varje dag!

I motiveringen står att du är lite som ett ”nav för samhället”. Hur blev det så?

– Det har nog bara blivit så. Vi har väldigt roligt med kunderna i butiken. Jag har många återkommande kunder och jag vet vad det köpte förra året och kan tipsa om sånt som passar ihop med det.

Kunderna är inte bara Båstadbor utan många är fritidsboende som har hittat till Lena på Köpmansgatan.

– Vi skulle inte kunna leva endast på Båstadsborna. Vi har kunder från Stockholm, Helsingborg, Göteborg, London med mer. Många har fastnat för att jag har gjort bra urval av fina kläder så man inte behöver springa runt i flera butiker.

Lena känner sig hedrad över utmärkelsen men några nya företag tänker hon inte starta.

– Detta är sista gången jag startat ett företag och då går jag all in. I butiken är allt genomtänkt, från väggfärg, till galgar, hängare och alla kläder förstås. Kvalitet som genomsyrar allt vi säljer och står för.

Lena är stolt över priset och diplomet finns i butiken. Foto: Peter Jakobsson

I motiveringen till priset står även ”Lena är en förebild för entreprenörer och företagare överallt, och hennes bidrag till ett levande Båstad förtjänar att hyllas och uppmärksammas”

– Det är verkligen ett bevis på att vi gör något rätt i alla fall, jag och mina anställda. Vi är ett jättebra gäng som jobbar med butiken och vi brinner för det vi gör, avslutar Lena.