BÅSTAD 2022-06-16 KL. 14:01

Kommunen arrangerar gratis sommarlovsaktiviteter

Av Erik Persson

Trots uteblivet statsbidrag, har kommunen beslutat att arrangera kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

Kommunen arrangerar gratis sommarlovsaktiviteter

Sommarlovet är för många barn och ungdomar en tid på året att upptäcka nya intressen, sporter och platser. En tid att känna frihet och växa som människa utanför skolans värld. Men detta kommer ofta med ett pris. Alla barns föräldrar har inte möjlighet att kunna vara lediga eller finansiellt prioritera denna typ av kostnader. Därför har kommunen i år, trots uteblivet statsbidrag, valt att avsätta medel från sin egen budget för att arrangera kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för kommunens ungdomar mellan 6-15 år.

– Det är ett ganska vanligt händelseförlopp att ta bort denna typ av bidrag, i hopp om att kommunerna ska värdesätta att fortsätta, säger den nytillsatte Fritidschefen Magnus Andersson.

Aktiviteterna kommer vara kostnadsfria så att främst barn och unga från familjer med mindre inkomster har en möjlighet att inspireras och prova på nya aktiviteter så som friidrott, kampsport med självförsvar, padel, drejning och segling för att nämna några.

– Det är första året vi finansierar detta själv och ser gärna att det blir ett fortlöpande program över hela året. Vi har verkligen försökt att bredda aktiviteterna så mycket som möjligt för att passa alla. Från att besöka en mjölkbondgård, dreja eller lära sig skateboard ifrån våra två lokala skateboardinstruktörer, säger Magnus.

Förhoppningsvis kommer flera barn och ungdomar hitta nya intressen, och på sikt ge fler medlemmar till de olika föreningarna och organisationerna i kommunen, avslutar fritidschefen.

För att ta del av hela programmet för sommaren, besök kommunens hemsida för datum och tider.