Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-09-21 KL. 13:21

Köp bussbiljetten över disk i Båstad

Av Peter Jakobsson

Nu kan de som manuellt vill köpa biljett för färd med kollektivtrafiken göra det på Circle K i Båstad. Biljetten gå att köpa flera dagar i förväg och alla betalmedel fungerar.

Köp bussbiljetten över disk i Båstad
Helene Bengtsson med personal på Circle K är redo att sälja biljetter till Skånetrafiken.

Det var Gunilla Linghoff på SPF Seniorerna Båstad Bjäre som tipsade Helene Bengtsson på Circle K i Båstad om att de borde bli biljettombud för Skånetrafiken. Något som Helene Bengtsson som driver macken nappade på. Även Skånetrafiken tyckte det var en bra idé.

Nu är Skånetrafikens ”kassaapparat” installerad på Circle K och personalen utbildad och redo för att sälja biljetter.


Gunilla Linghoff på SPF Båstad Bjäre tipsade Helene på Circle K om att bli biljettombud vilket uppskattas av många äldre.


Gunilla Linghoff vet genom SPF att det finns en hel del äldre som inte kan eller är bekväma med att allt ska göras i mobilen.
– Bland våra 800 medlemmar är det väl drygt hundra som inte använder mobiler för att köpa saker eller göra andra ärenden. Alla som inte har möjligheter att köpa biljetter med mobilen kan nu få hjälp att köpa biljetter manuellt av en människa. Det uppskattar nog många, speciellt en del äldre, säger Gunilla.

Kan välja fritt om biljetten ska vara aktiverad eller ej.
– Vi kan sälja både aktiverade och oaktiverade biljetter. En oaktiverad biljett laddas på ett plastkort som resenären sedan aktiverar på bussen eller vid tågstationen, förklarar Helene.

Utanför Circle K finns ingen busshållsplats men då macken har generösa öppettider finns möjlighet att köpa biljett under många av dygnens timmar.
– Vi tar även kontant betalning är möjlig, det går inte via appar och andra biljettautomater, säger Helene.

Det är inte bara buss och tåg det går att köpa biljett till. Det går att köpa biljett för båt också så det går att förköpa hela resan till Danmark och tillbaka.
– Vi hjälper till med att skräddarsy biljetter så de fungerar för den önskade färdvägen, säger Helene.


Flaggan visar att här kan man köpa biljetter.